Mercedes-Benz in een nieuwe dimensie…

Mercedes-Benz in een nieuwe dimensie…
, ING Groep
@evr

Mercedes-Benz heeft gisteren onder de kop ‘Mercedes-Benz in een nieuwe dimensie’ een persbericht uitgegeven over de lancering van een nieuwe internationale site met de nodige entertainment voor de B-klasse. Niets bijzonders, zou je zeggen, Echter het persbericht maakt bekend dat de site 3 maart wordt gelanceerd en de site geeft nu aan “There is an internal server error on the site you are trying to contact.” (bron: Adverblog)

Wie gaat er nu een persbericht uitgeven voor de lancering van een website een week later en zet op de site zelf tot die tijd een foutmelding? Is dit een slinkse manier om de pageranking in Google te beinvloeden?

Een week voor de lancering gaan weblogs linken naar de site om de knulligheid van Mercedes aan te tonen.

Een andere actueel voorbeeld. Ben Hammersley heeft de nieuwe weblog van de Observer gebouwd en live gezet voor de officiele lancering om de spiders van searchengines binnen te krijgen. Diverse zaken op de site werken echter nog niet zoals comments en trackbacks.

Met beide voorbeelden heb ik het gevoel dat er niet optimaal gebruik wordt gemaakt van het lanceermoment van een nieuwe site.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • hmm.. in het geval van Mercedes wordt er toch juist wel optimaal gebruik gemaakt van het lanceermoment? (als dit opzet is tenminste)
    Ik vind het wel slim bedacht, vraag me alleen af of een site als mercedes het nou moet hebben van linkjes op weblogs

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.