Mediaconsumptie van de Nederlandse internetgebruiker

Mediaconsumptie van de Nederlandse internetgebruiker

WebAds heeft samen met onderzoeksbureau MetrixLab recentelijk een studie verricht naar het mediagebruik bij 10.305 Nederlandse surfers. Daaruit blijkt dat de Nederlandse internetgebruiker gemiddeld 5,5 uren per week surft. Mannen surfen gemiddeld 1,5 keer meer dan vrouwen.

Vreemd dat ik dit bij onze zuiderburen moet lezen en dat zowel WebAds als Metrixlab niets hierover berichten op hun eigen website!?

De Nederlandse surfer spendeert meer tijd op internet dan aan het beluisteren van de radio of het lezen van kranten en tijdschriften. Alleen de TV mag op meer aandacht rekenen. Bij de vrouwen krijgt de radio precies evenveel aandacht als het net. Internet is in totaal goed voor net geen kwart van de totale mediaconsumptie bij de Nederlandse internetgebruiker. Internetgebruikers surfen vooral thuis (79%); 16% van de bezoeken aan het net gebeuren op het werk. WebAds merkt terecht op dat internet zowat het enige medium is dat gebruikt wordt tijdens het werk.

http://www.digimedia.be/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Aardig is om deze cijfers eens te vergelijken met andere onderzoeken.

    Nielsen//Netratings bijvoorbeeld komt tot de conclusie dat het internetgebruik juist overdag hoger ligt dan 's avonds. Verder rapporteren ze dat het gemiddelde internetgebruik ca. 10 uur per maand bedraagt. Dit is de helft minder dan hetgeen uit het onderzoek van MetrixLab blijkt.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.