Max Wohlgemuth Kitslaar (beroepsavonturier): “Het is een keuze om het anders te doen”

Max Wohlgemuth Kitslaar (beroepsavonturier): “Het is een keuze om het anders te doen”

Op een veertig jaar oude motor, een Moto Guzzi, reed beroepsavonturier Max Wohlgemuth Kitslaar in zes maanden van Chili naar New York. Onderweg bezocht hij 37 social enterprises en leerde hij hoe de wereld een beetje mooier kan worden door sociaal en maatschappelijk ondernemen. Hij schreef een boek over zijn bevindingen: Miles Ahead. ​

Het is lastig om de professionele titel van Max Wohlgemuth Kitslaar (1983) te definiëren. Hij is beroepsavonturier én auteur van het boek Tijd om te schakelen. In 2015 reed Max op een veertig jaar oude motor de 17.000 km van Chili naar New York. En route bracht hij een bezoek aan 32 ondernemers die maatschappelijke uitdagingen aanpakken en daarmee geld verdienen. In zijn boek zet hij de ondernemers die hij sprak over onderwerpen als entrepreneurship, social impact, innovatie, cross-cultural communicatie, educatie en technologie in de spotlight.

Tijdens zijn reis bezocht hij bijvoorbeeld restaurantketen Crepes & Waffles in Colombia, de onderneming ondersteunt kleinschalige boeren bij het overstappen op biologische landbouw in door industriële landbouw gedegradeerde gebieden. Kitslaar: "Dit is een groot bedrijf met 4000 mensen in dienst. Zij hebben op board level besloten om het anders te gaan doen. Ik denk dat die beslissing op dat niveau genomen moet worden, maar gelukkig zijn er dus bedrijven die laten zien dat dat kan. En dat je dan ook winstgevend kunt zijn."

Grote merken doen al van alles op het gebied van social entrepreneurship, maar kan iedere business, groot of klein, een social enterprise zijn? Kitslaar: "Jazeker. Makkelijk. Het is echt een mindset. Het is maar waar je voor kiest. Als je het lastig vindt om vol voor het milieu te gaan, dan kun je iets anders doen. Maar het is zeker mogelijk."

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.