Maurice Doorduyn (Ikonic Toys): “Welke producten om ons heen zijn er nog over 20 of 40 jaar?”

Maurice Doorduyn (Ikonic Toys): “Welke producten om ons heen zijn er nog over 20 of 40 jaar?”

Maurice Doorduyn, speelgoedontwerper en eigenaar van Ikonic Toys, is een moderne Gepetto. Hij ontwerpt houten speelgoed en brengt deze op de markt met zijn eigen bedrijf Ikonic Toys. Maurice had het idee dat het speelgoed van zijn kinderen kwalitatief wel iets beter kon. Dus ging hij aan de slag. Van idee naar product.

De merkvisie van Maurice is ontstaan vanuit de behoefte om iets blijvends te maken. Hij boog zich een paar jaar geleden over de vraag: 'welke producten om ons heen zijn er nog over twintig of veertig jaar?' Hij wil houten speelgoed maken dat wordt doorgegeven van generatie op generatie. 

Van een idee een product maken

Is het maken van houten speelgoed een succes? Het rode kraanwagentje met Pluk van de Petteflet duikt overal op. Maurice komt uit de wereld van design. Dus aan kennis over ontwerpen en productie geen gebrek. "Ik ben eigenlijk industrieel ontwerper. Maar nadat ik zelf vader werd, dacht ik: ‘waarom maken we weer niet echt houten speelgoed?’ Dat wilde ik op een gegeven moment ook zelf. Als je kleine kinderen hebt, leer je snel dat speelgoed beter kan. Ik had meerdere producten die ik op de markt wilde brengen.”

Dát is best spannend. “In mijn vorige baan ben ik heel vaak naar China gereisd. Hoe je daar een product moet produceren, was dus eigenlijk gesneden koek. Ik denk dat die ervaring wel een belangrijke factor was. Dat je weet hoe een bepaalde fabrikant werkt en hoe ze die producten versturen.”

En dan… sales

“Ik geloofde er zelf wel in. Dus daar gaat een bepaalde tijd over heen. Maar ik kreeg ook direct redelijk wat aandacht van bepaalde retailers. We vinden steeds meer interessante winkels die het willen verkopen,” stelt Maurice. Hoe zet je houten speelgoed op de markt? Luister naar het verhaal van Maurice!  


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.