Mars moblog

Mars moblog

Kijk dat is nog eens een fotolog - een chronologisch overzicht van de landing van de Mars Exploration Rover (MER) dit weekend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • Bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA zijn de eerste kleurenfoto's van Mars binnengekomen. Later vandaag zal NASA deze openbaar maken.

  De Amerikaanse ruimtevaartdienst registreerde in het etmaal waarin de landing plaatshad meer dan 109 miljoen 'hits' op zijn homepage en aanverwante pagina's (marsrovers.nasa.gov) waar de eerste foto's van de Spirit op te zien waren. Dit aantal was binnen zeventien uur na de landing al meer dan verdubbeld, zei Brian Dunbar, de internetmanager van de NASA.

  Dunbar verwacht dat het aantal bezoekers zal blijven toenemen naarmate er meer foto's op het web worden gezet. Om de drukte aan te kunnen heeft de NASA de webpagina's met details over de Spirit-missie op 1.300 servers verspreid over de hele wereld gezet.

  De meeste hits, ongeveer 750 miljoen, trokken tot nog toe de ramp met het ruimteveer Columbia bijna een jaar geleden en de landing van de Marsverkenner Pathfinder in 1997. Zondagmiddag stond de Spirit al bijna op een derde daarvan, terwijl de missie nog negentig dagen moet duren. In het drukste etmaal van de Pathfinder-missie registreerde de NASA 47 miljoen hits.

  Bron:
  De Telegraaf

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.