Marketingfacts nu ook in Firefox doorzoekbaar

29 oktober 2005, 11:15

Ik was een aantal marketingfeeds aan het lezen en ik vroeg me af of op Marketingfacts ook al over de betreffende onderwerpen was geschreven. Nu kan ik wel steeds op en neer navigeren tussen voorpagina en resultaatpagina, maar ik dacht: “Waarom niet meteen een zoekoptie maken in de browser?” En 10 minuten later, dankzij deze handige tutorial, was de extra zoekoptie in Firefox een feit. Even aangemeld bij de zoekmachine directory van Mozdev.org en voila, voor iedereen beschikbaar! Wel even naar de M scrollen vanaf deze pagina en toestemming geven. Vanaf dat moment heb je rechtsboven in de browser direct toegang tot de archieven van Marketingfacts.

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Remi

  Cool Frank! Ik heb hem meteen even geinstalleerd


  29 oktober 2005 om 14:01
  helie

  @Pierre: Wat ik heb begrepen is dat je dan ook zoekmachine in de sidebar van Firefox kunt maken (check Ctrl-H om de sidebar te openen met je history). Je kunt dan ook de zoekresultaten in die sidebar zien. Wordt de volgende stap 🙂


  29 oktober 2005 om 14:46
  Pierre

  @Helie: zo iets had ik begrepen, maar dat vond ik in ieder geval net uitgelegd in de tutorial. Ik had in ‘mijn’ zoekplugin voor de ICT en Onderwijs-weblog wel al de markers opgenomen die de verschillende zoekresultaten aangeven (die zitten er hier bij marketingfacts niet in geloof ik), maar heb nog geen idee hoe ik zoekresultaten in die sidebar tover.


  29 oktober 2005 om 15:35
  Simon Koelewijn

  Grappig, alleen jammer dat het alleen met GET werkt… Sommige zoekdingetjes werken alleen met POST… Je moet overigens wel de methode opgeven in het bestand, zou dat betekenen dat er ooit nog eens ondersteuning komt voor POST?


  29 oktober 2005 om 17:21
  Bart

  Niet iedereen heeft dat balkje rechtsboven, dat is bij de ‘kale’ versie. Als je bijvoorbeeld de google toolbar hebt is het een beetje overbodig (google staat standaard ingesteld) voor veel mensen en ik kan me voorstellen dat die zich nu afvragen hoe dit moet. Iets meer uitleg is dus wenselijk. (niet voor mij, werkt prima en mijn complimenten, maar toch….)


  29 oktober 2005 om 21:19

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!