Mark Menting (Smart Robotics): “Wij hebben een uitzendbureau voor robots”

Mark Menting (Smart Robotics): “Wij hebben een uitzendbureau voor robots”

Smart Robotics is een ‘uitzendbureau voor robots’. Directeur Mark Menting ontwikkelt en detacheert modulaire robots die voor specifieke taken kunnen worden gebruikt. Daarmee speelt Smart Robotics in op de groter wordende behoefte aan flexibele robotica binnen verschillende industrieën en daarin zijn ze uniek. Een interview met directeur Mark Menting over zijn 'zinnenprikkelende' onderneming.

Smart Robotics ontwikkelt en detacheert modulaire robots die voor specifieke taken kunnen worden gebruikt. "Robots voor lopendebandwerk in de maakindustrie. Ze nemen menselijk werk over." De klant van Menting bepaalt zelf welke mate van automatisering hij inkoopt.

Het bedrijf werkt met bestaande hardware. "De kunst zit in de software, daarmee willen we marktleider in Europa worden. Wij zijn voor zover ik weet uniek”, zegt Menting. "We dwingen mensen anders te kijken naar productieprocessen." 

Bang voor de robots

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over robots. Maar we zijn er ook nog een beetje bang voor. "Per saldo gaan robots geen werk kosten maar opbrengen", zegt Menting. Maar we moeten daar wel voor blijven leren en werken: "In de zorg kunnen robots bijvoorbeeld werk doen waarvoor geen mensen beschikbaar zijn." 

 

Bekijk het interview op 7 Ditches TV.

 


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.