Maarten van den Biggelaar (ex-Quote): “Het is allemaal zoveel shit bij SBS”

7 Ditches TV in gesprek met de oprichter van Big Entertainment

Maarten van den Biggelaar (ex-Quote): “Het is allemaal zoveel shit bij SBS”
, 7DTV
@RonnieOvergoor

Mediaondernemer Maarten van den Biggelaar ziet de toekomst van media online. Zijn nieuwe entertainmentplatform Big Entertainment moet het hebben van de massa op internet. "Big Entertainment serveert digitale snacks", van 50 Shades of Grey-achtige soaps en foto’s tot showbusiness, roddels en nieuws. Binnen vijf weken trekken de site en de app 5.000 unieke bezoekers per dag. Van den Biggelaar wil eerst de massa trekken en dan geld verdienen, met advertenties, betaalmuren en abonnementen. 

"We experimenteren nog met modellen." Angst voor de kelderende advertentiemarkt lijkt Van den Biggelaar niet te hebben. "Ik ben gek op media en zie een uitdaging in het generen van traffic", zegt hij. "De jonge generatie leest geen gedrukte media meer, daar wil ik op inspelen." Zo vindt de vijftienjarige zoon van Van den Biggelaar tv maar saai. "Hij haalt zijn media overal en nergens vandaan."

Gefascineerd door de nieuwe online wereld ziet de ondernemer de mogelijkheden voor gedrukte media slinken. Redacties moeten kleiner en efficiënter. "Als ik de baas van Sanoma was, zou ik driekwart van de redactie wegdoen en meer werken met freelancers." Kranten moeten er dan ook vanuit gaan dat ze over vijf jaar niet meer of in totaal andere vorm bestaan. "Ze moeten zichzelf opnieuw uitvinden, daar hebben veel grote bedrijven moeite mee." Zoals ook SBS6, dat volgens Van den Biggelaar teveel focust op het stempel 'volkszender'. "Er is zoveel shit op tv."

En dat terwijl er zoveel leuks te doen is. Van tassen en hamburgers tot zonnepanelen en een concurrent van de Thalys. Van den Biggelaar maakt het allemaal. "Ik vind het leuk om dingen op te zetten, maar laat managen liever aan anderen over."


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.