LinkedIn breidt Company pages uit met showcase pages

Segmentatie per product of dienst nu mogelijk

LinkedIn breidt Company pages uit met showcase pages

Sinds vorig jaar oktober is het voor elke organisatie mogelijk om uitgebreide Company Pages te maken op LinkedIn. Ondertussen zijn er wereldwijd zo al 300 miljoen pagina's aangemaakt. Vandaag voegt LinkedIn een nieuwe mogelijkheid toe voor bedrijven met meerdere sterke merken: "Showcase Pages". Vanaf vandaag kunnen organisaties specifieke pagina's per merk, campagne, dienst of product initiatief creëren. Dit stelt organisaties in staat om de content af te stemmen op specifieke deelgebieden in hun business en zo de juiste doelgroep te voorzien van de juiste informatie.

Showcase pages voor LinkedIn-leden

LinkedIn-leden kunnen Showcase Pages volgen op dezelfde wijze als bij een Company Page. Op het moment dat leden een Company Page volgen krijgen zij updates van de Showcase Page op hun LinkedIn feed te zien. Dit werkt zowel op de desktop, smartphone als op de tablet. Daarnaast kunnen organisaties meer mensen dan alleen volgers van de Showcase Page bereiken door het inzetten van Sponsored Updates, hierover later meer.

Hoe werkt dat nou?

Huidige Company Page beheerders kunnen Showcase Pages maken en toegang geven aan andere beheerders om de pages te managen. Net als bij Company Pages kunnen beheerders de resultaten monitoren van campagnes binnen Showcase Pages.

Pilot-fase

De introductie van Showcase Pages past bij de belofte van LinkedIn om laagdrempelige oplossingen te ontwikkelen die bedrijven in staat stellen om te zorgen dat de juiste boodschappen goed getarget worden en er engagement ontstaat. In de testfase is nauw samengewerkt met een handvol toonaangevende bedrijven. Zo werkten onder andere Adobe, Cisco, Microsoft en HP mee om het nieuwe product te optimaliseren.

Hieronder een video die laat zien hoe dat er uit ziet.

Binnenkort een handeiding op Marketingfacts!


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.