Liebe Nachbarn

Liebe Nachbarn

Liebe Nachbarn


Briljante printcampagne van Heineken, morgen in de Duitse kranten!


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Een andere opmerkelijke campagne vind ik die van XS4All zoals ik die vandaag op retecool.com tegenkwam. Het vertrouwde NEE geen reclame stikkertje van de brievenbus op een uiterst ludieke wijze ingezet. Na het nee klikken krijg je een cookie geïnstalleerd dat in de toekomst (3 weken deze campagne) alle XS4All banners niet laat zien en in plaats er van een banner van een goed doel.
  Iets voor op marketingfacts Marco? ;-)

  geplaatst op
 • Dat stond afgelopen 11 mei al op MarketingFacts Edouard.

  geplaatst op
 • Yep, zoals Robert al aangaf hebben we deze destijds hier al besproken.

  Vwb de Heineken-campagne, Zibb weet inmiddels meer:

  Als het Nederlands elftal vanavond minstens een gelijk speelt haalt tegen Tsjechië, plaatst het team zich voor het WK Voetbal. Heineken verontschuldigt zich bij de oosterburen alvast voor een luidruchtig feestje.

  De Nederlandse brouwerij plaatst vandaag een paginagrote advertentie in de Duitse krant Rheinische Post. In belabberd Duits biedt de brouwer verontschuldigingen aan. 'Lieve buren. Als gevolg van een feestje kunnen jullie vanavond misschien een beetje last hebben van geluidsoverlast. Alvast onze excuses! We kunnen ons namelijk nu al kwalificeren voor het wereldkampioenschap voetbal. Als jullie zin hebben, kom dan langs om het mee te vieren. Tschüss.'

  Heineken heeft een reputatie hoog te houden met campagnes rond grote voetbaltoernooien. Eerder bedacht de brouwer onder andere de voetbalhoed annex roeptoeter. In een tv-commercial neemt een Oranje-fan deze hoed af om een Duitse herder te laten schrikken.


  Ik kreeg alleen maar de foto in mijn mailbox (via reclamebureau Heineken?) met de mededeling dat ie morgen in de Duitse krant zou staan. Volgende keer graag ook hier de complete info! ;-)

  geplaatst op
 • @ Robert & Marco,

  okay, je hebt me door, Newbie over here!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.