Let op: de Facebook Like Box verdwijnt

Let op: de Facebook Like Box verdwijnt

Vorige week hield Facebook haar jaarlijkse Developers Conference F8 waar ze traditiegetrouw veel nieuwe ontwikkelingen aankondigden (zie dit artikel voor een goed overzicht). Een zaak die ze ook gaan aanpassen maar wat vrijwel nog geen aandacht heeft gekregen, is het verdwijnen van de Facebook Like Box per 23 juni 2015. Deze wordt vervangen door een nieuwe plugin: de Facebook Page Plugin. Tijd voor actie dus als je op jouw site de oude Like Box hebt staan.

Dit artikel verscheen eerder op Likeconomics.

De oude Facebook Like Box

Voor degenen die niet meteen weten wat de Facebook Like Box is: deze heb je ongetwijfeld wel eens gezien want deze gratis plugin wordt wereldwijd door miljoenen websitebeheerders gebruikt om een Facebook-pagina te promoten. Bezoekers kunnen met een druk op de knop de pagina liken. Zie hieronder een voorbeeld van een Like Box.

Per 23 juni kan je deze plugin dus niet meer gebruiken en wordt deze vervangen door de nieuwe Page Plugin. Ook de andere (maar minder gebruikte) plugins Face Pile, Recommendations Feed en Activitiy Feed worden dan niet meer ondersteund.

De nieuwe Page Plugin

Deze nieuwe plugin ziet er een stuk beter uit en je kan ook gelijk de pagina liken maar nu ook delen. Ook is de layout gemakkelijk aan te passen (wel of geen cover photo, wel of geen artikelen etcetera). Zie hieronder een voorbeeld van de Page Plugin voor de Facebook-pagina van Likeconomics. Het enige wat je nu wel moet doen is het toevoegen van een stuk Javascript SDK-code (in de meeste WordPress-thema’s kan dat vrij gemakkelijk) want anders werkt de Page Plugin niet.

Mocht je de Like Box op je site hebben staan, pas deze de komende maanden dus aan. De nieuwe Page Plugin code kun je hier vinden.

Credits afbeelding: Thomas Angermann, licentie: CC BY (Commercieel hergebruik, inclusief aanpassing)

Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Er komt dus geen iframe code meer? Daar ben ik lekker klaar mee dan.... Ik gebruik geen javascript.

  geplaatst op
 • Hoi Peter,

  Ik kom er geen wijs uit hehe. Kunt u mij helpen/uitleggen waar hoe ik moet beginnen?

  Hoop het wel.

  Groetjes,
  Priscilla

  geplaatst op
 • Op de pagina van FB staat het netjes uitgelegd hoe je dit op je website kunt plaatsen.
  2 stukjes code copy pasten en je bent klaar :).

  Enige wat ik stom vind is dat er een minimale breedte van 280px is.
  Ik wil zelf de controle hebben over hoe dat ding er uit ziet.
  Maar daar denkt Facebook heel anders over :).

  geplaatst op
 • @Mike van Hoenselaar

  Ik weet niet waar je de box wilt plaatsen, maar vaak gebeurd dit in een sidebar. Als je bij de breedte dan 100% invult past de box zich automatisch aan naar de maximale ruimte die beschikbaar is. Dus ook op mobiel is het dan automatisch het perfecte formaat.

  geplaatst op
 • @Priscilla

  Wellicht helpt de tutorial die wij gemaakt hebben: https://www.mbws.nl/facebook-page-plugin/

  Mocht je vragen hebben dan helpen wij je graag.

  geplaatst op
 • Ik ben eruit gekomen. Ik zat veel te moeilijk te denken. Het ziet er echt veel beter uit zo.

  geplaatst op
 • Als ik de tutorial volg, dan komt bij ons enkel de bedrijfsnaam er te staan die als hyperlink werkt. Maar het is mijn bedoeling om er ook nog voor te zorgen dat het de facebookpagina in een ander tablad geopend gaat worden.

  Iemand een idee hoe dit is te realiseren ?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.