Kwart huishoudens interesse in ‘triple play’

Kwart huishoudens interesse in ‘triple play’

Meer dan een kwart van de Nederlandse huishoudens met een personal computer is geinteresseerd in een gecombineerd aanbod voor internet, telefonie en digitale televisie. Dat blijkt uit onderzoek van marketingonderzoeksbureau Heliview. KPN krijgt daarbij de voorkeur, aldus Heliview.

Heliview richt zich in het onderzoek op de houding van klanten ten opzichte van kabelinternetaanbieders ten opzichte van ADSL-internetleveranciers. Daaruit blijkt dat ADSL de voorkeur blijft houden onder internetgebruikers in Nederland. Het aandeel ADSL is in 2004 gegroeid naar 28 pct van 31 pct, terwijl kabelinternt een matige groei doormaakte van 28 pct naar 31 pct.

Momenteel vechten telecom- en kabelbedrijven met elkaar om de gunst van de klant op de internetmarkt. Heliview noemt de concurrentie in de markt voor internettoegang ‘enorm’. ‘Zeker als blijkt dat 15 pct van de huishoudens in 2005 een andere provider verwacht in te schakelen.’

Een meerderheid van de huishoudens die geinteresseerd is in een gecombineerd aanbod voor internet, telefonie en digitale televisie denkt aan KPN (52 pct) als aanbieder. Versatel brengt vanaf augustus de ‘triple play’ in de huiskamers. Het onderzoek toont niet aan hoeveel huishoudens hierin geinteresseerd zijn.

Bron: ANP

Meer lezen over Triple Play:
http://www.jet-stream.nl/nieuws/ConnectedHome_2010-2015.pdf


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.