Kunstenaar Floris Kaayk (Human Birdwings): “Kunst is dan toch wat sympathieker dan commercie”

24 maart 2014, 14:59

Marketing wordt meer en meer accountable. Data spelen een alsmaar groter wordende rol en automated marketing mag gezien worden als een groeimarkt. Maar daar tussendoor, doorheen, over- en onderlangs, zal pure creativiteit altijd (moeten?) blijven bestaan. Daarover gaat deze aflevering van 7 Ditches TV's Profile waarin Ronnie Overgoor praat met Floris Kaayk.

Floris Kaayk (1982) is een animator en filmregisseur. Hij is bekend geworden met zijn fictieve documentaires, waaronder Human Birdwings, en kreeg internationale prijzen voor zijn animatiefilms. Kaayk is de zoon van het kunstenaarsechtpaar Coen en Guusje Kaayk.

Hij studeerde cum laude af aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda en haalde een master of fine arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. De animatiefilm The Origin of Creatures werd gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking in de categorie beste korte animatiefilm van 2011. Kaayk kwam in 2011 internationaal in het nieuws dankzij filmpjes op de sociale media van zijn alter ego Jarno Smeets. Hij zou de eerste mens zijn die kon vliegen als een vogel. In De Wereld Draait Door biechtte hij op dat het om een kunstproject ging.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!