Kritische websites mogen naam doelwit in URL

Kritische websites mogen naam doelwit in URL
, Carl Mangold

Het Geneefse rechteninstituut Wipo heeft bepaald dat Alfred Donovan - een 88-jarige aandeelhouder - zijn domein TellShell.org mag behouden.

Shell claimde merkmisbruik, maar werd door de arbiter in het ongelijk gesteld: De website maakt welliswaar gebruik van Shell’s merknaam, maar wekt niet de indruk een ‘echte’ Shell site te zijn. Sterker nog: de website is juist bijzonder herkenbaar als een kritisch manifest. En het uiten van kritiek valt onder de vrijheid van meningsuiting.

Die 88-jarige Alfred heeft overigens een goed gevoel voor humor. In het overzichtje waarin hij Shell baas Jeroen van der Veer met zichzelf vergelijkt staat ondermeer:

OVERSPENDING:

Jeroen has admitted to being “staggered” at the $10 BILLION DOLLAR cost overrun at the delayed Sakhalin-2 projectin Russia.  He seems to have forgotten that he bears ultimate responsibility for this latest debacle.

Alfred decided to go wild and invest in some Viagra but then forgot why he wanted it.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.