KPN wint Search Engine Marketing Award 2006

KPN wint Search Engine Marketing Award 2006

KPN wint Search Engine Marketing Award 2006

Tijdens het zoekmachine-marketingcongres vandaag bij Media Plaza in Utrecht is de jaarlijkse Search Engine Marketing Award uitgereikt aan KPN.com. Genomineerd voor deze award waren de volgende zoekmachine-marketing cases: Badkamermarkt.nl (Traffic4u), KPN.com (Bloosem media/Reddion) en Interhome (Toading ACA/JES).

“De jury, bestaande uit vijf zoekmachine-marketing experts, heeft gekeken naar originaliteit, creativiteit en effectiviteit”, aldus Paul Petermeijer, juryvoorzitter. Daarbij speelde mee dat KPN.com op alle gebieden voldeed aan de criteria die van tevoren waren vastgesteld door de vijfkoppige jury.

Verslagen, foto’s en presentaties zullen ongetwijfeld vandaag of morgen online komen. Ik heb in ieder geval Frank Janssen en Erik van Roekel zien schrijven in de zaal ;-)

Update
Leden van Marketingfacts kunnen mijn presentatie hier downloaden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Krijg net de cijfers door van de publieksprijs: 99 stemmen voor Badkamermarkt.nl (Traffic4u), 33 stemmen voor Interhome (Toading ACA/JES) en 13 stemmen voor KPN.com (Bloosem media/Reddion). Opmerkelijk verschil met de uitslag van de vakjury.

  Persoonlijk vond ik alle 3 cases erg goed. Jammer dat de presentatie van Interhome niet helemaal uit de verf kwam; ik denk dat de tool die werd gepresenteerd erg waardevol is voor zoekmachine marketeers.

  geplaatst op
 • Waar en hoe kan ik lid worden?

  geplaatst op
 • Als het goed is krijg je bij het openen van downloads of de presentaties en rapporten te zien (voor leden van Marketingfacts) of je kunt je gratis registreren. Na bevestiging via email heb je toegang tot het archief.

  Ik zit nog een beetje te broeden op hoe ik de ledensectie in de nieuwe versie van Marketingfacts wat meer inhoud kan geven.

  geplaatst op
 • @Marco,

  Als ik probeer in te loggen krijg ik "Invalid page request."

  geplaatst op
 • Accepteert je browser wel (sessie)cookies?

  geplaatst op
 • JA, nog nooit problemen ermee gehad.

  geplaatst op
 • Bloosem en KPN van harte gefeliciteerd met deze Award.
  Uiteraard ben ik van mening dat hij nu in Groningen had moeten staan, maar ja, je kan niet elk jaar winnen ;-(

  Complimenten ook naar MediaPlaza, ik heb nog nooit zo'n afgeladen zaal gezien. De presentaties waren ook erg goed en van een hoog niveau (zeker die van Marco).

  Wat ik wel erg jammer vond was dat een aantal grote zoekmachine marketing bureau's geen case hebben ingeleverd. Een gemiste kans naar mijn mening.

  geplaatst op
 • Het SEM congres was weer een leerzame dag. Opvallend hoeveel kennis er gedeeld wordt ondanks het gebrek aan tijd. Dank voor felicitaties, Gert Jan. Het was een eer om van T4U te winnen ;-) De afwezigheid dan wel inactieve deelname van diverse andere partijen zegt meer iets over henzelf en hun harde geroep over zogenaamd marktleiderschap. Bloosem staat voor kwaliteit, maar dat is inmiddels oud nieuws. Wij wensen ieder zichzelf respecterend SEM bureau veel succes bij de SEM Award in 2007!

  geplaatst op
 • gisteren ben ik aanwezig gewest op het congres. Erg interessante dag gehad, heb er zeker veel ideeën aan over gehouden.

  Ik was wel verrast dat KPN de award won. Persoonlijk vond ik de case van Traffic4you veel sterker. De publiekstemming spreekt volgens mij voor zich!

  geplaatst op
 • Bloosem Media van harte met jullie award, ik kon er zelf helaas niet bij zijn maar volgens mijn collega's zijn jullie de terechte winnaar van de SEM award 2006!
  Succes en tot snel. Gr. HW

  www.tapecall.net / www.mttm.nl

  geplaatst op
 • @Marco:
  Mooie presentatie!
  Ik heb een vraag over de tabel op pagina 13 over online mediabudgetten: wie zijn in de rechterkolom: Goto (Toto?) en KLEM (KLM)?

  geplaatst op
 • Katja, dank voor het compliment!

  Tabellen zijn overgenomen uit MarketingTribune, 10 januari 2006 (p.15) en afkomstig van Nielsen Media Research. Heb net even gekeken maar in MarketingTribune staan GOTO en KLEM genoemd. Het zou me echter niet verbazen als dit inderdaad TOTO en KLM zou moeten zijn.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.