Kleinere zender pleiten voor betere meetmethode

4 september 2004, 04:12

De kleinere landelijke radiostations pleiten voor een nieuw meetmethode voor de luistercijfers. Dit meldt Adformatie. Ze vinden de huidige manier van meten, via respondenten die een dagboek invullen, achterhaald.

“Voor algemene zenders fungeert de huidige onderzoeksmethode goed, maar voor doelgroepzenders is de methode minder geschikt.” Aldus Philip Alberdink Thijn, directeur van BNR Nieuwsradio. De directeuren van Arrow 90.7 en ID&T Radio delen die mening en pleiten voor een andere methode, bijvoorbeeld horloges die het luister gedrag registreren.

Volgens Erik de Zwart is er momenteel geen beter systeem voorhanden dat betaalbaar is. De Zwart is voorzitter van Pie, de opdrachtgever van het CLO. “We volgen het op de voet maar op dit moment roepen andere methode nog te veel vragen op. Bovendien vinden wij de huidige methode van onderzoek al erg toonaangevend.”

Bron:

http://www.radiofreak.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!