Kinderartsen per e-mail te consulteren

Kinderartsen per e-mail te consulteren

Na de huisarts kan nu ook de kinderarts per e-mail om een consult worden gevraagd. Sinds kort kunnen ouders rechtstreeks hun vragen kwijt aan de kinderartsen P. Swiatkowski en H. den Ouden via de website kinderartsonline.nl.

De artsen van het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse kwamen op het idee door het e-mailcontact dat ze al langer hadden met een deel van hun diabetespati?nten. Op hun website waarschuwen ze dat hun website niet is bedoeld voor acuut zieke kinderen. Ze doen het naast hun gewone werk en kunnen alleen beloven dat ze proberen binnen 24 uur een antwoord te sturen. Uiterlijk na twee dagen mogen ouders wel antwoord verwachten.

Als ze een recept uitschrijven, dan wordt dat de huisarts gestuurd. Ook is het mogelijk dat de kinderartsen de pati?nt willen zien, omdat ze dat nodig achten voor de medische beoordeling van de pati?nt. In dat geval volgt een uitnodiging voor een gesprek. De prijs van een consult per e-mail hangt af van de vraag, maar kost minimaal 15 euro.

Eerder bestond er al de mogelijkheid om de Emaildokter via internet te raadplegen. De Rhoonse dokter R. Mol biedt al een tijdje e-mailconsulten, medische informatie, maar ook telefonische consulten en recepten aan. Daarnaast houdt hij ook gewone spreekuren in persona. Zijn tarieven vari?ren van 12 euro tot 87,50 euro voor een jaarabonnement.

Bron:
http://www.telegraaf.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.