Jongerensite Cu2 trekt meer dan miljoen surfers per dag

Jongerensite Cu2 trekt meer dan miljoen surfers per dag

De jongerensite Cu2 is een gigantisch succes op internet. Inmiddels hebben ongeveer 730.000 jonge Nederlandse internetters zich aangemeld bij dit online smoelenboek, gefabriceerd door het Leidense internetbedrijf Media Design.

Volgens een rapport van Nielsen/Netratings heeft de site een bereik van 29% onder internetters van 18 jaar en jonger. Het grootste deel van de minderjarige gebruikers surft onder schooltijd naar de online portretjes van leeftijdsgenoten. Cu2.nl trekt 1,3 miljoen mensen per dag. De site is vooral populair bij meisjes van 12 tot 17 jaar.

De aantrekkingskracht van Cu2 lijkt volgens oprichter Chris de Waard veel op de aantrekkingskracht van poeziealbums waar meisjes vroeger in schreven. Het hoge meisjesgehalte trekt veel mannelijke internetgebruikers met een hoog testosteronpeil. Om die reden hebben de makers van de site maatregelen getroffen om het aantal klachten laag te houden. Op elke Cu2-pagina staat een knop om misbruik te melden. Cu2-pagina`s die op persoonlijke homepages gaan lijken worden verwijderd. Ook bedrijven die zich via de site proberen te profileren worden geweerd.

Bron:
Adfo Web nr. 11, p. 14, 2,6 p.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.