Jobtrack.nl meest bekende vacaturesite van Nederland

Jobtrack.nl meest bekende vacaturesite van Nederland

Jobtrack.nl is uitgegroeid tot de meest bekende vacaturesite van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek dat onlangs is uitgevoerd door Ithaka.

Waar het bedrijf in 2002 bij 13% van de respondenten bekend was, is dit nu gestegen naar 32%. Daarmee is de eerste plaats op de bekendheidsranglijst bereikt. Die eerste plek werd vorig jaar nog ingenomen door Stepstone die dit jaar zijn gezakt naar de derde plek (van 40% naar 27%). Op de tweede plaats staat Monsterboard met 29% ten opzichte van 33% in 2002.

Bij bovenstaande cijfers gaat het om de spontane naambekendheid. De vraag die door Ithaka aan de respondenten is gesteld luidt dan ook: Welke vacaturesites kent u zoal?

Jobtrack, het CWI en ook vacaturebank.nl hebben het afgelopen jaar de grootste verbeteringen laten zien ten aanzien van de spontane naambekendheid. Stepstone laat relatief de grootste daling zien. Gemiddeld hebben de respondenten 2,8 sites spontaan genoemd.

Top 10 Spontane Naambekendheid Vacaturesites 2003

  1. Jobtrack   32%

  2. Monsterboard     29%

  3. Stepstone   27%

  4. Cwi/werk.nl   23%

  5. Vacaturebank.nl   14%

  6. Jobnews   14%

  7. Intermediair   12%

  8. De Nationale Vacaturebank   10%

  9. Tempoteam/werknet   5%

  10. Randstad     5%

Bron:
Ithaka Naambekendheidsmeting


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.