Jeroen de Wit (CEO Teamleader): de ‘Mark Zuckerberg’ van Gent

Jeroen de Wit (CEO Teamleader): de ‘Mark Zuckerberg’ van Gent

Hij was geen ideale student, want hij had het te druk met andere projecten. Dat legde Jeroen de Wit op den duur geen windeieren, want ondertussen wordt hij de ‘Mark Zuckerberg’ van Gent genoemd. De Vlaming vliegt van hot naar her om de groei van zijn succesvolle bedrijf Teamleader in goede banen te leiden: “Die houding heb ikzelf, maar ons bedrijf ook: we testen heel veel en we hebben ook geen schrik om te falen. Het is gewoon een kwestie van heel snel te itereren.”

Teamleader is een platform voor het dienstverlenende mkb met CRM, projectplanning en facturatie gecombineerd in een tool. “Je ziet zoveel mensen met een ambitie en een passie om een eigen bedrijf op te starten, maar heel veel mensen weten niet hoe ze een bedrijf moeten leiden, moeten laten groeien, noem maar op. Er is veel ondersteuning in de beginfase, maar als je eenmaal groeit, dan proberen wij echt de helpende hand te zijn.”

Hulp

Tijdens zijn eigen bedrijfsmatige groeipijnen, kreeg hij een helpende hand van oude rotten in het vak, onder wie investeerder Duco Sickinghe: “Eigenlijk is dat voor mij een gigantische acceleratie geweest. Toegang krijgen tot dat netwerk, tot talent, zodanig dat je constant vragen kan stellen en nieuwe input krijgt.” Naast deze hulp leest De Wit veel en gaat hij conferenties af om kennis op te doen: “Dat helpt enorm. Het is eigenlijk een kwestie van met de juiste mensen in contact te komen.”

Community

Teamleader opereert nu in zes Europese landen en heeft er meer in het vizier. Met zo’n 23 miljoen Europese mkb’ers heeft De Wit een grote vijver om in te vissen. Hij ziet er zeker brood in: “Europa brengt elk jaar het mkb-rapport uit, de ‘most pressing issues’, en naast de nood aan efficiënter werken, zien we ook dat mkb’s op zoek zijn naar talent en potentiële klanten. Op termijn, als Teamleader echt kan uitgroeien tot een platform en een community kan gaan bouwen, dan denk ik dat mkb’s ook talent en potentiële klanten in die community vinden.”

Teamleader is een SaaS-applicatie ontworpen voor het midden- en kleinbedrijf. Jeroen de Wit stelt bedrijven in staat om hun relaties, mogelijkheden, projecten, urenregistratie en facturen te beheren in een uniforme en collaboratieve online oplossing. Het combineren van deze tools biedt een unieke oplossing om klanten te helpen de productiviteit van hun bedrijf te verbeteren en hen in staat te stellen zich te concentreren op hun corebusiness.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.