Invoering btw op online dienstverlening

Invoering btw op online dienstverlening

Vanaf 1 juli 2003 is btw van toepassing op bepaalde vormen van digitale dienstverlening. Dit volgt uit een nieuwe richtlijn van de Europese Unie. E-Bay, wereldleider in online-handel met 70 miljoen gebruikers, kondigt als eerste aan vanaf die datum btw te gaan heffen over haar verkoopkosten.

De nieuwe btw-regelgeving geldt voor alle verkoopkosten die aan de online-dienstverlener worden betaald, waaronder plaatsingskosten, kosten voor extra opties, abonnementskosten en de verkoopcommissie. De btw is van toepassing op leden die gewoonlijk in de Europese Unie verblijven of er een permanent adres hebben. Voorgeschreven wordt het btw-tarief te gebruiken dat van toepassing is in het land waar de verkoper is gevestigd. Voor Nederland is het btw-percentage van 19 procent van toepassing.

E-Bay zal haar verkoopkosten niet gaan verhogen, waardoor huidige verkopers hetzelfde blijven betalen. Bovendien kunnen zakelijke verkopers in aanmerking komen voor vrijstelling, als zij bij e-Bay een geldig btw-registratienummer invoeren en aan een aantal andere vereisten voldoen.

Bron:
http://www.adfoweb.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.