Internetgebruikers beginnen af te haken

Internetgebruikers beginnen af te haken

Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om niet langer gebruik te maken van internet. Zij blijken genoeg te hebben van alle technische problemen.

Onder de mensen die geen beschikking hebben over internet bevinden zich traditioneel veel vertegenwoordigers van de zogenoemde zwakkere groepen: ouderen, gehandicapten, minderheden en mensen met lage inkomens.

Uit nieuw onderzoek van Pew Internet and American Life Project blijkt echter dat de groep niet-gebruikers steeds vaker bevolkt wordt door mensen die ooit wel hebben ge?nternet, maar daar inmiddels van afzien, zo schrijft Wired.

Van de ‘offline Amerikanen’ wordt maar liefst 17 procent aangeduid als ‘internet dropout’. Ooit bevonden zij zich wel op de digitale snelweg, maar zij zijn er om de een of andere reden in teleurgesteld geraakt. Volgens de onderzoekers is een van de belangrijkste oorzaken de frustratie van alle technische problemen van software en internetverbindingen.

De vaak gesuggereerde ‘loopbaan’ van niet-gebruiker, via online beginnner naar breedbandgebruiker is in ieder geval lang niet in alle gevallen aanwezig.

In totaal zegt 42 procent van de onderzochte Amerikanen dat het geen internet gebruikt. Dit komt neer op bijna 34 miljoen volwassenen. Van deze groep heeft een deel wel degelijk de mogelijkheid om online te gaan, maar heeft daar simpelweg geen zin in. Ongeveer 27 procent van de Amerikanen is ?berhaupt niet in staat om te internetten, aldus Pew Internet.

Bron:
http://www.webwereld.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.