Internetgebruik groeit het snelst in Rusland
Het Europese internetgebruik heeft in september een recordgroei doorgemaakt. Het aantal internetters steeg met vijf procent tot 226 miljoen gebruikers. Dat blijkt uit een onderzoek van comScore (via: nu.nl)
Rusland kent de snelst groeiende interpopulatie in Europa. In dit land steeg het internetgebruik met 23 procent tot 14,6 miljoen gebruikers. In Spanje groeide het gebruik met 18 procent, in Ierland met 16 procent.
Aardig is dan, om deze cijfers te vergelijken met de groei in het Nederlandse internetgebruik. In ons land is 82 procent van de bevolking wel eens online: de groei is slechts drie procent. Maar de internetpenetratie is daarmee wel het hoogst in heel Europa.
In het onderzoek van comScore wordt ook nog ingegaan op het aantal uren dat Europeanen besteden aan internet (de Britten blijken de zwaarste internetters met gemiddeld 33 uur per maand). Hieronder een overzicht.
Verder, ook interessant, komt uit het onderzoek naar voren dat de Zweden de meeste ‘actieve’ internetters zijn: zij bekijken de meeste pagina’s en zorgen daarmee voor het grootste aantal pagevies.
Bob Ivins van comScore conludeert: ‘Many countries in Europe are still demonstrating robust growth in Internet usage. And given the relatively low Internet penetration in several major European countries, there is plenty of upside in the European market. Russia, with only 12 percent of its population online, appears poised for substantial growth.’ Lees hier het hele persbericht van comScore.
Mooi dat Spanje met 18% in de statistieken omhoog gaat. Wellicht komt dit door dat de Catalaanse (Regio) het beleid heeft om iedereen een snelle internet toegang te bieden. Dit kan via ADSL (Cable is daar niet! ADSL is door de lange “last-mile” in kleine dorpen vaak overbelast) of via een kleine antenne-router op je dak.
Grappig is dat je op je terras kunt zien wie actief is en wie niet, aan de UTP ledjes…
Enfin, in ons Spaanse dorpje (400 inwoners) is 80% van de bewoners onder de 60 jaar online.
De rest komt wel eens “Googlen” of e-mail checken bij anderen of Skypen.
Drie jaar terug had ik ‘ons’ dorp nog voorzien van één inkomende lijn met routers en bridges om een paar bewoners aan te sluiten op internet.
Nu hebben/kunnen ze alles zelf!