• Mobile
    wordt gesponsord door

Internetbellen wordt de nieuwe standaard

Internetbellen wordt de nieuwe standaard
, ING Groep
@evr

83% van het Nederlands publiek is inmiddels bekend met Internetbellen. Bijna driekwart van de Nederlanders zegt te overwegen over te stappen naar Internetbellen en bijna de helft (46%) zegt deze overstap al te willen maken binnen 1 jaar.

Dat blijkt uit een onderzoek, dat Blauw Research in opdracht van KPN heeft uitgevoerd onder de 1.400 consumenten en een aantal Internetexperts in Nederland. Wie deze experts zijn, laat het persbericht niet weten. Deze experts geven aan dat Internetbellen van een hype inmiddels een trend is geworden. Zij zien hierin een niet te stoppen ontwikkeling en verwachten dat binnen vijf jaar het grootste deel van Nederland de overstap heeft gemaakt. Internetbellen wordt daarmee de nieuwe standaard in Nederland. ‘Onbekendheid’ en daarmee ‘kennisgebrek’ zijn de belangrijkste barrières, die een deel van de consumenten afwachtend maakt, aldus de experts.

Misvattingen.
Consumenten zien kostenbesparing als belangrijkste drijfveer achter een overstap. Verder worden ook kostenbeheersing (een vast bedrag per maand) en gemak als voordelen genoemd.

Het onderzoek toont ook dat er nog veel onbekendheid is bij het publiek met Internetbellen. Misvattingen die leven bij het publiek hebben vooral betrekking op het gebruik van de PC (“de PC moet altijd aanstaan”) en de kwaliteit van Internetbellen. De eerdergenoemde experts verwachten dat de kwaliteit van het vaste telefoonnet voor gebruikers van Internetbellen het ijkpunt zal blijven en dat door deze misvattingen de totale uitrol nog maximaal 5 jaar zal duren.

De vraag wie de internetexperts zijn, staat overigens uit bij KPN ;-)

Bron: Persbericht KPN

Update:
Leden van Marketingfacts kunnen een pdf met de tabellen van het onderzoek hier downloaden.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

  • De experts waren: Ben Woldring, Herbert Blankesteijn, Arko van Brakel, Hans van Grieken, Edwin van Lun en Cor Molenaar.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.