Internet onmisbaar bij aankoop of verkoop huis

Internet onmisbaar bij aankoop of verkoop huis

De helft van de woningzoekenden ori?nteert zich op de markt via het internet. Dagbladen spelen een geringe rol.

Interview-NSS heeft in opdracht van Funda onderzoek gedaan naar de informatiebronnen die worden gebruikt bij de aankoop en verkoop van een huis. Het onderzoek is uitgevoerd onder personen die het afgelopen jaar een woning hebben gekocht of verkocht of die van plan zijn dit binnenkort te doen. Voor 40% van de Nederlanders is het internet de meest belangrijke informatiebron. De makelaars staan op de tweede plaats. Een kwart ziet hun als de belangrijkste bron. Opvallend is dat de overige middelen beduidend lager scoren. De dagbladen zijn voor niemand de belangrijkste bron van informatie. En regionale kranten scoren hoger dan de landelijke bladen.

Funda, met gemiddeld meer dan 2 miljoen pageviews per dag de grootste huizensite van Nederland, heeft het onderzoek laten uitvoeren om enerzijds richting te geven aan inhoudelijke aanpassingen van de site en om bijvoorbeeld zoekmogelijkheden te verbeteren. Anderzijds om tot een betere inschatting te komen van de commerci?le waarde van funda.nl. Uit het onderzoek blijkt dat de bekendheid van funda.nl ten opzichte van de andere woonsites vele malen groter is. Meer dan 60% van de respondenten is bekend met funda. De Woonkrant komt met 33% op de tweede plaats. Funda is verreweg de meest gebruikte internetsite van Nederland. 49% geeft aan dat men funda in de zoektocht naar een huis heeft gebruikt. De Woonkrant wordt slechts door 3% genoemd.

De belangrijkste redenen voor het gebruik van internet door mensen die zich op de huizenmarkt begeven, zijn: het is praktisch, spaart tijd, overal toegankelijk en actueel.

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.