Internet Explorer verspreidt uw klembordgegevens

2 september 2005, 03:50

Als u Internet Explorer gebruikt, dan kunnen websitebeheerders tamelijk eenvoudig uw klembord inkijken.

Staan er op dat klembord belangrijke gegevens, zoals bijvoorbeeld een zojuist gekopieerd wachtwoord of een deel van een Excel bestand, dan kunnen onbevoegden deze dus makkelijk in handen krijgen.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

6 Reacties

  mangold

  @Marco: Dat is een grappige samenloop van omstandigheden 😉

  @Lezers met veilige browsers: in Internet Explorer wordt mijn publicatie automatisch aangevuld met een voorbeeld van deze feature. Vandaar Marco’s referentie aan het Toby Bloomberg bericht.


  2 september 2005 om 05:07
  Vincent

  Dit is toch al algemeen bekend dat dit sinds versie 5.0 kan?

  Je zou nooit passwords (cc nummer) en dergelijke op je klembord moeten hebben staan. Daarnaast lijkt het me vrij moeilijk om iets met een gevonden password te doen. Je weet als websitebeheerder alleen het IP en je hebt het password. Op welke site moet je het dan gaan invullen en met welke bijbehorende username?

  Op sites waar registratie vereist is zou het iets makkelijker moeten zijn om een username erbij te verzinnen, maar dan kun je als websitebeheerder al de gebruikersnaam-wachtwoord combinatie gebruiken op andere sites.


  2 september 2005 om 06:11
  mangold

  @Vincent: Ik heb niet het idee dat iedere Internet Explorer gebruiker zich 24u/dag realiseert dat hij met elke copy/paste zijn gegevens openbaar maakt.

  Voor een beheerder van een regelmatig bezochte website is het een koud kunstje om van elke bezoeker een klembord logboek bij te houden. En dat levert toch behoorlijk wat gegevens op, na een weekje of wat draaien…


  2 september 2005 om 06:43
  De Mol

  Handig! Nu werd ik even herinnerd aan iets dat ik wel copyde maar vergat te pasten…


  2 september 2005 om 07:30
  De Mol

  Als je het trouwens uitschakelt in Explorer dan schijnt windows update niet meer te werken..?


  2 september 2005 om 07:35
  media

  Ik zie nu pas dat het real-time veranderd als ik weer wat nieuws heb gekopieerd. Handig 😉


  2 september 2005 om 08:11

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!