Internet content veroudert

Internet content veroudert
, Reddion
@alexstil

Het mooie van internet is dat het medium bij uitstek geschikt is voor het verschaffen van up-to-date informatie. Nieuws kan zodra het binnenkomt worden gepubliceerd. E?n van de laatste internethypes is de zogenaamde weblog. Een persoonlijke pagina waarop iemand dagelijks zijn bevindingen publiceert. De laatste jaren schoten de weblogs als paddestoelen uit de grond. Uit recent onderzoek onder 3634 van deze blogs is nu gebleken dat tweederde van deze blogs de laatste twee maanden niet meer is geupdate.

Een kwart van de onderzochte blogs is zelfs sinds de creatie ervan nooit meer geupdate. Deze blogs bevatten net als veel andere sites oudere informatie waar je als internetter weinig meer aan hebt. Het zijn dus net verouderde kranten of tijdschriften. Dit lot is echter niet alleen toebedeeld aan de blogs. In de praktijk blijft een groot aantal sites in bevroren toestand achter. Sommige sites worden bewust online gehouden als stukje geschiedkundig materiaal. Andere verdwijnen geruisloos omdat er niet meer betaald wordt voor webhosting. Daarmee blijven dode links achter op andere sites, aldus CNN.

Bron: CNN (via: HCCNET).


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.