IE, Firefox of toch maar Opera?

2 februari 2005, 15:23

Terwijl alle aandacht uitgaat naar de strijd tussen Internet Explorer en Firefox zouden we bijna vergeten dat deze maand Opera komt met versie 8.0 van haar browser. Volgens de ontwerpers de meest toegankelijke browser van allemaal. Zo reageert de browser op stemcommando’s en kan het zelfs pagina’s voorlezen (voorlopig alleen in het Engels). En alhoewel de browser uitermate geschikt lijkt voor (visueel) gehandicapten, zegt Opera de browser niet speciaal voor deze doelgroep te hebben ontwikkeld (bron: BBC).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jurjen Koopmans

  Gefeliciteerd Marco,

  Ik vind dat je vandaag veel interessante onderwerpen hebt.

  Het is leuk dat Opera weer een nieuwe versie heeft. Alhoewel… een nieuwe versie is natuurlijk alleen maar nieuwere / “betere” techniek.

  Hoe performeert de marketingmachine achter deze browser???

  Voor mij liggen wat statistieken van bezoekers v.e. bepaalde site… en ik zie Opera pas NA IE, Firefox, Crazy Browser en ook Safari. Kan natuurlijk ook toeval zijn???


  2 februari 2005 om 17:53
  Remi van Beekum

  Heeft iemand enig idee wat Apple van plan is met Safari? Ik hoor al lang geruchten dat er een Windows versie voor deze browser aan zit te komen, maar deze is nog steeds niet beschikbaar.

  Ik gebruik nu al enige tijd met veel plezier iTunes op m’n pctje vanwege het grote gebruikersgemak van dit programma. Ik ben dus erg benieuwd wat Safari ons gaat bieden.


  2 februari 2005 om 18:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!