Horeca loopt achter met internet

Horeca loopt achter met internet

In vergelijking met andere branches loopt de horeca achter op het gebied van internet. 72% van de horecabedrijven heeft een internetaansluiting. Voor alle bedrijven in Nederland is dat 83%.

Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.Van de horecabedrijven met een internetaansluiting heeft 59% een eigen website. 18% heeft het voornemen om binnen een jaar een internetpagina te hebben. Op het gebied van elektronisch zakendoen scoort de horeca met 48% de voorlaatste plaats. De hoogste score wordt hier door de auto- en reparatiebranche gehaald, met 77%. Een kleine 30% van de horecaondernemers heeft behoefte aan meer informatie omtrent internet of elektronisch zakendoen.

Bron:
Horeca nr. 20, p. 10, 2/3 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.