Hoeveel lezers volgen dit weblog via RSS?

Hoeveel lezers volgen dit weblog via RSS?

Aantal unieke RSS-lezers (circulation) per dag op MarketingFacts

Sinds een maand maak ik gebruik van FeedBurner om het RSS-gebruik van dit weblog te volgen.

De eerste cijfers gaven al een redelijk beeld van het RSS-gebruik. Gedurende de eerste weken blijkt het aantal RSS-lezers wekelijks met ca. 5% toe te nemen tot inmiddels ruim 450 lezers per dag (werk-dagen). Dit is inmiddels 25% van het totale aantal lezers van dit weblog (let wel, dit zijn nog geen bezoeken).

Click-through rate op RSS-feeds van MarketingFacts

Op werkdagen ligt het gemiddelde aantal hits op ruim 7.000. De gemiddelde click-through-rate op de RSS-feeds (verhouding tussen het aantal click-throughs en het aantal hits), schommelt tussen de 2 en 3% hetgeen betekent dat het aantal bezoeken per dag via RSS tussen de 140 en 210 ligt.

To be continued…


DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Ik was op dit weblog nog nooit geweest, maar aangezien newstracker het zojuist in hun internet-nieuwslijst heeft gezet zag ik het via de RSSfeed van newstracker.

  Ik heb zelf ook een (gratis) weblog en heb daar al diverse discussies gevoerd over RSS en het gevolg ervan voor je (unieke) bezoekers, veel mensen lezen de platte tekst in hun reader en komen daardoor niet meer op je site.

  Hoe je statistieken nu gaan worden sinds de plaatsing van de nieuwsline weet ik niet, maar vind ik wél interessant om te weten, dus voeg ik nu wél even deze feed toe aan mijn reader, het lijkt overigens wel een interessante log voor mij om te volgen, zodoende.

  geplaatst op

 • Ik heb Mediafact iig toegevoegd op een webbased RSS reader waar ik al een tijdje mee aan het hobby'en ben:

  http://vellekoop.org/jouwnieuws/


  geplaatst op
 • Die Vellekooplink van hierboven geeft bij mij ernstige (script?)problemen, lijkt wel iets browserhijacking-achtigs of zo, in ieder geval kan de pagina niet worden geopend en neemt ie mij RSSreader-scherm compleet over, ook als ik op andere feeds klik, hij schrijft zich er gewoon overheen.

  Iets is in ieder geval niet goed met die site!

  geplaatst op

 • Vreemd, zelf test ik regelmatig met firefox en explorer, of open je
  hem in je RSS reader? Aan javascript zit er wat tooltips in.

  Bedankt voor de feedback iig!

  geplaatst op
 • Rene, hier hetzelfde probleem. Na openen van de link in IE krijg ik de pagina even te zien met foutmelding "Internet Explorer cannot open the Internet site blabla... Operation aborted."

  In Mozilla Firefox gaat het wel goed, maar daar zie ik weer geen marketingfacts tussen staan :-)

  geplaatst op
 • Ja, ik open hem in mijn reader en kan daarna helemaal niets meer lezen omdat ie iedere keer het leesscherm overschrijft met jouw pagina....

  Tot je dienst!

  geplaatst op

 • Het is geen RSS feed maar gewoon een website. Waar weldegelijk voor MSIE wat moeilijke tags in zaten die ik er nu uit heb gehaald.

  geplaatst op
 • Sorry nu moet hij ook werken als je niet bent ingelogd ;)

  geplaatst op
 • Ja nu is ie goed!
  Zowel in IE alsook in mijn reader.

  geplaatst op
 • Marketingfacts.nl staat er nu ook voor de niet ingelogde user tussen. Mag ik je nu een seintje geven als de site echt live gaat ;)

  geplaatst op
 • Ja tuurlijk, ik hoor het wel, bedankt!

  geplaatst op
 • Nou er is inmiddels een hoop aan veranderd en nu ook op het officiele domein gezet:

  http://jouwnieuws.nl

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.