Hoe lang mag een domeinnaam zijn?

25 maart 2004, 22:27

Het antwoord van een usability-expert zal zijn, hoe korter hoe beter. Belangrijk is dat de domeinnaam eenvoudig te onthouden is en dat het gerelateerd is aan hetgeen je biedt op de website. Zoekmachine marketing experts gaan echter een stap verder.

Zoals eerder aangegeven is het onder zoekmachine marketing experts gebruikelijk om belangrijke zoekwoorden op te nemen in de domeinnaam (zie: Gebruik van CURL’s neem toe). De vraag is alleen hoe ver ga je daar in en hoeveel hyphens gebruik je om de zoekwoorden te scheiden?

Vuistregel is dat je niet meer dan twee hyphens gebruikt aldus een van de auteurs van seroundtable.com:

The rule of thumb when it comes to using keyword text in the domain name is to not go beyond two hyphens. For example a site selling blue small widgets does not want to have a domain name that looks like cheap-blue-small-widgets.com. Many would say not to even go with a domain name in the format of blue-small-widgets.com.

Tijdens de recent gehouden Search Engine Strategies conferentie werd overigens het gebruik van teveel hyphens in relatie tot niet-relevante content benoemd als spam en de kans is groot dat zoekmachines dit in de toekomst zullen straffen. Op dit moment is dat echter nog niet het geval.

Bron:

http://www.seroundtable.com/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!