Hoe lang mag een domeinnaam zijn?

Hoe lang mag een domeinnaam zijn?

Het antwoord van een usability-expert zal zijn, hoe korter hoe beter. Belangrijk is dat de domeinnaam eenvoudig te onthouden is en dat het gerelateerd is aan hetgeen je biedt op de website. Zoekmachine marketing experts gaan echter een stap verder.

Zoals eerder aangegeven is het onder zoekmachine marketing experts gebruikelijk om belangrijke zoekwoorden op te nemen in de domeinnaam (zie: Gebruik van CURL’s neem toe). De vraag is alleen hoe ver ga je daar in en hoeveel hyphens gebruik je om de zoekwoorden te scheiden?

Vuistregel is dat je niet meer dan twee hyphens gebruikt aldus een van de auteurs van seroundtable.com:

The rule of thumb when it comes to using keyword text in the domain name is to not go beyond two hyphens. For example a site selling blue small widgets does not want to have a domain name that looks like cheap-blue-small-widgets.com. Many would say not to even go with a domain name in the format of blue-small-widgets.com.

Tijdens de recent gehouden Search Engine Strategies conferentie werd overigens het gebruik van teveel hyphens in relatie tot niet-relevante content benoemd als spam en de kans is groot dat zoekmachines dit in de toekomst zullen straffen. Op dit moment is dat echter nog niet het geval.

Bron:
http://www.seroundtable.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.