Hoe je Amazon het hoofd kunt bieden

Hoe je Amazon het hoofd kunt bieden
, BBP
@RedactieTwinkle

De komst van internationale marktplaatsen als Amazon en Alibaba naar Nederland lijkt onvermijdelijk. Maar wat is hun impact als ze daadwerkelijk de Nederlandse markt betreden? Kunnen de huidige retailers in ons land meeliften op het succes van de e-commerce giganten of maken deze het hun juist lastiger om te overleven?

Om een duidelijk beeld te geven van de invloed van deze marktplaatsen werkt de Ecommerce Foundation in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en in opdracht van de Global E-commerce Summit aan het rapport The Rise of the Global Marketplaces: How to survive Amazon & Alibaba and the Other Giants. Hierin gaan we dieper in op de geschiedenis en opkomst van de belangrijkste marktplaatsen, hun succesfactoren en verschillende strategieën die andere bedrijven kunnen gebruiken om met partijen als Amazon om te gaan.

Voor ons onderzoek zijn we op zoek naar de meningen en verwachtingen van executives van bedrijven die (direct) aan de consument verkopen. Via onze survey proberen we inzicht te krijgen in hoe bedrijven de concurrentie met grote marktplaatsen ervaren of hoe zij hier op in denken te spelen. Welke strategie werkt volgens u het best? Negeren of samenwerken? Of direct de strijd aangaan? We horen het graag.

De resultaten van het onderzoek worden op 10 juni 2015 tijdens de Global E-commerce Summit in Barcelona gepresenteerd. Uiteraard krijgen alle deelnemers de complete studie gratis toegestuurd.

Credits afbeelding: stokpic, licentie: CC0 (Publiek domein)

Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • If you can't beat them join them.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.