Hoe Jan-Peter Cruiming (Jobbird) het verdienmodel van concurrenten ‘bederft’

Hoe Jan-Peter Cruiming (Jobbird) het verdienmodel van concurrenten ‘bederft’

Jan-Peter Cruiming (1965) is oprichter van NationaleVacaturebank.nl dat uitgroeide tot de grootste banensite van Nederland. In 2004 verkocht hij het bedrijf aan VNU voor 28 miljoen euro. In 2011 lanceerde hij opnieuw een banensite: Jobbird.com

Hij verkocht Nationale Vacaturebank voor 28 miljoen euro. Toch begon Jan-Peter Cruiming nog een banensite: Jobbird. Het platform "bederft" het verdienmodel van concurrenten met een (deels) gratis alternatief. De ondernemer hoopt daarmee de arbeidsmarkt minder versnipperd te maken. 

"Als je werk zoekt, moet je bij ons uitkomen", zegt hij. Er zijn 1000 vacaturesites in Nederland. Jobbird moet de meest complete zijn. "Ik verwacht dit jaar autonoom geld te verdienen aan mijn bedrijf", aldus Cruiming.

En dan weer verkopen? "Dat is geen doel op zich, maar als er ooit een goede partij komt dan zou het zo maar kunnen."

Bekijk deze aflevering op 7Ditches.tv


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.