Het belang van video in je online marketingstrategie

Vier tips voor winnende video’s

Het belang van video in je online marketingstrategie

We zien de opmars van video. Al jaren… Maar videomarketing wordt nu ook steeds belangrijker voor je algemene marketingstrategie. In 2021 gaf 86% van de bedrijven aan video als marketingtool in te zetten. Bovendien zegt 93% van hen dat het een cruciaal onderdeel van hun strategie is.

Daarbij heeft recent onderzoek aangetoond dat 84% van de consumenten ervan overtuigd is een product te kopen of dienst af te nemen na het bekijken van een video, en dat ze twee keer zoveel kans hebben om video's te delen dan andere soorten online content. De verwachting is zelfs dat 82% van al het onlineverkeer in 2022 gegenereerd zal worden door video’s.

83%

zegt dat video heeft bijgedragen aan het verhogen van de gem. tijd die bezoekers op een pagina doorbrengen.

 

78%

van de videomarketeers zegt dat video direct heeft bijgedragen aan een hogere verkoop.

84%

van de videomarketeers zegt dat video heeftgeholpen om leads te genereren.

43%

van de videomarketeers zegt dat video heeftgeholpen het aantal ondersteuningsoproepen heeft verminderd.

Bron: wyzowl.com

Belangrijkste Channels om video’s effectief inzetten

Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om video’s te distribueren. De meest interessante channels om je video effectief in te zetten zijn:

YouTube

Het grootste video platform ter wereld; YouTube. Elke minuut wordt hier 400 uur aan video’s geüpload en er zijn meer dan 30 miljoen gebruikers per dag. Hier kan je eenvoudig een eigen (bedrijfs)kanaal aanmaken en je video’s plaatsen.  

Videoadvertenties

Wil je je doelgroep specifiek targetten? Dan kan je ervoor kiezen om videoadvertenties in te zetten. Dit kan o.a. op YouTube, door gebruik te maken van Videoadvertenties via Google Ads, maar je kan natuurlijk ook via de verschillende socials (Facebook, LinkedIn, Instagram, TikTok etc.) videoadvertenties inzetten. Een groot voordeel van videoadvertenties is dat je specifiek op je doelgroep kan targetten op bijv. via locatie, leeftijd, interesses etc

Contentmarketing    

Zoals al eerder vernoemd draagt video enorm bij aan de gemiddelde tijd op je pagina én draagt het bij aan meer leads en verkopen. Maak daarom ook op je eigen website of webshop gebruik van video’s op je belangrijkste pagina’s. Een bijkomend voordeel: potentiële klanten leren de mensen achter het bedrijf gelijk kennen en bij producten weten ze binnen 30 seconden of ze het wél of niet moeten kopen.

Live video/ Webinars

Tijdens de pandemie was het dé manier om in contact te blijven met klanten, en vandaag is onze kijk op wat voor soort inhoud 'streambaar' is volledig veranderd. Live video wordt door iedereen gebruikt, van influencers die producten promoten tot muziekartiesten die virtuele concerten houden tot Broadway-bedrijven die volledige producties streamen.

Voor marketeers zou live video bovenaan de lijst met prioriteiten voor videomarketing moeten staan. Zelfs nu het leven weer normaal wordt, verdwijnt de vraag van de consument naar live video-inhoud niet - de vraag groeit.

4 tips voor winnende video’s

In een wereld van keuzes moet je de aandacht van je publiek trekken door relevant en authentiek te zijn. Deze vier tips helpen je hierbij:

Wees authentiek

Verdiep je in de YouTube-cultuur en -trends, maar blijf vooral trouw aan je eigen merk, merkwaarde en merkbeloftes. Consumenten zijn wat dat betreft enorm slim en zien het direct wanneer content niet natuurlijk overkomt.

Wees consistent

Als het gaat om het opbouwen van een hechte band met je publiek, helpt het echt als mensen op je kunnen vertrouwen. Plaats regelmatig video's om ervoor te zorgen dat ze terugkomen en creëer sterke, duurzame inhoudsindelingen waarop je in de loop van de tijd kunt voortbouwen

Analyseer je data

Staat je video op YouTube? Gebruik YouTube Analytics om op de hoogte te blijven van kanaalprestaties en analyseer de statistieken voor elke video om een ​​beter inzicht te krijgen in de voorkeuren van je publiek. Het rapport kijkersloyaliteit in YouTube Studio laat precies zien welke elementen van een video goed werken op basis van topmomenten en pieken, maar geeft ook verbeterpunten aan.

Strategie

De kwaliteit van je inhoud is belangrijk, maar je kunt veel extra impact maken door strategisch te denken over het soort video's dat je produceert. Creators komen bijvoorbeeld vaak voor in elkaars video's, omdat ze zo op een leuke en organische manier nieuwe doelgroepen kunnen bereiken.

En dan nog deze 3 om rekening mee te houden

En dan is het altijd nog belangrijk om rekening te houden met het volgende:

Search-optimized video’s

SEO is niets nieuws, maar hoe zit het met video's die zijn geoptimaliseerd voor zoeken? Forrester ontdekte onlangs dat video's 53 keer meer kans hebben om op de eerste pagina te worden gerangschikt dan andere traditionele SEO-technieken. Daarnaast blijkt dat Google videofragmenten nu naast 26% van de zoekresultaten vertoont, en dat gebruikers hier sneller op klikken.

AR/VR Videos

AR- en VR-content bestaat al een tijdje, maar vindt eindelijk zijn weg naar mainstream videomarketing naarmate technologie toegankelijker wordt en consumenten steeds meer interactieve content eisen. Als we naar de toekomst kijken, moeten merken klaar zijn om het op te nemen in hun videomarketingstrategieën, aangezien traditionele video misschien niet altijd voldoende is.

Silent Videos

Het is belangrijk om video’s te creëren die specifiek in stilte kunnen worden bekeken. Dit klinkt misschien wat gek, toch? Je zou zeggen dat het hele punt van een video is om beeld en geluid te hebben, maar dat is niet meer het geval.

Als we gaan kijken naar de data zien we dat 85% van de video's op Facebook wordt bekeken zónder geluid. Daarnaast geeft ook nog eens 80% van de consumenten aan negatief te reageren wanneer een advertentie onverwachts een hard geluid afspeelt. Men kijkt namelijk video op smartphones - in overvolle wachtkamers, in het openbaar vervoer, in klaslokalen en zelfs in vergaderingen. Kortom, geluid is zeker niet altijd gewenst. Zorg daarom dat al je video’s altijd ondertiteld zijn!

Aan de slag met videomarketing

Zoals je in dit artikel hebt gelezen is iemand sneller geneigd om iets kopen of contact op te nemen als er videocontent is bekeken. Ben jij benieuwd hoe video marketing ingezet kan worden voor jouw organisatie? Wij adviseren je graag! Tot snel!

Credits afbeelding: brandness, licentie: Alle rechten voorbehouden

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.