‘Het belang van veilige videodistributie wordt steeds groter’

7DTV interviewt Hans de Heus van MediaLab

‘Het belang van veilige videodistributie wordt steeds groter’

De kracht van video binnen de zakelijke markt is enorm. Het bedrijfsleven zoekt naar passende oplossingen als het gaat om opslag en distributie van videocontent. MediaLab claimt hiervoor een oplossing te hebben. In gesprek met managing director Hans de Heus over de ontwikkelingen binnen online videobeheer en -opslag.

 

Zeker, je kunt je video tegenwoordig overal kwijt, op YouTube, Dopbox, WeTransfer, maar Hans de Heus van MediaLab geeft aan dat zijn bedrijf is gespecialiseerd in het deel daarvoor. Als je de video naar verschillende partijen over en weer moet voor bewerking en feedback voor publicatie.

"Een vlog opgenomen op de iPhone 11, is niet makkelijk naar de editor te krijgen"

De Heus: “De opnamekwaliteit van video wordt steeds beter, de grootte van de bestanden steeds zwaarder. Het wordt dus voor meer mensen een uitdaging om de video van A naar B te krijgen. Een vlog opgenomen op de iPhone 11, is al niet makkelijk naar de editor te krijgen. Als het bestand te groot is, gaat de telefoon soms zelf comprimeren om het tot een kleiner bestand te maken.”

Cloud-oplossing

Zijn Medialab biedt een cloud-oplossing waarin het bedrijf een omgeving kan creëren waarin video makkelijk van A naar B verstuurd kan worden en worden gedeeld. Zonder dat het aan de andere kant te hoeven worden gedownload. Kortom, de video-workflow wordt makkelijker.

Van alle content – die in MediaLab geplaatst wordt – wordt een kopie gemaakt. De kopie kan makkelijk gedeeld worden zonder dat het aan de ontvangerskant gedownload hoeft te worden.

Hans de Heus weet het zeker, in deze ontzettende groeimarkt met internationale spelers denkt hij een grote te kunnen worden.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.