Greenprices.nl: verdubbeling bezoekers

Greenprices.nl: verdubbeling bezoekers

GreenPrices.nl, een informatie- en prijsvergelijkingssite van groene-energieaanbieders, sloot 2002 af met een verdubbeling van het aantal pageviews en bezoekers.

Het aantal bezoekers steeg naar meer dan 30.000 per maand. Ook het aantal klanten dat overstapte naar een nieuwe leverancier van groene energie, steeg aanzienlijk. Inmiddels telt Nederland 1,4 miljoen groene-energiegebruikers en 24 aanbieders van groene energie op de consumentenmarkt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

 • GreenPrices.nl, de grootste informatie- en prijsvergelijkingssite van alle groene energie-aanbieders in Nederland, heeft een zeer succesvol jaar achter de rug. GreenPrices.nl sloot 2002 af met een verdubbeling van het aantal pageviews en bezoekers. Er blijkt derhalve in Nederland een grote behoefte te bestaan aan betrouwbare informatie over groene energie. Op www.greenprices.nl kunnen bezoekers kunnen in één oogopslag de verschillende voordelen zien van een overstap naar groene energie.

  Na de liberalisering van de groene energie in juli 2001 is de markt voor groene energie enorm gegroeid. Zowel het aantal huishoudens met groene energie als het aantal energiebedrijven is verdubbeld. Inmiddels telt Nederland 1,4 miljoen groene energiegebruikers en 24 aanbieders van groene energie op de consumentenmarkt. GreenPrices.nl heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan die groei, door de consument duidelijk te informeren en hen de mogelijkheid te bieden via de website direct over te stappen naar de aanbieder van hun keuze.

  GreenPrices.nl zag het totaal aantal pageviews verdubbelen naar meer dan 1 miljoen over het gehele jaar 2002. Het aantal bezoekers steeg hiermee ook naar meer dan 30.000 per maand. Ook het aantal klanten dat via de site of op eigen gelegenheid overstapte naar een nieuwe leverancier van groene energie steeg aanzienlijk. GreenPrices.nl zag vooral dat haar bezoekers vaak de overstap maakten naar de goedkoopste aanbieders. Deze relatief nieuwe bedrijven bieden, in tegenstelling tot veel traditionele en meer bekende aanbieders, de groene energie tegen een lagere prijs dan gewone 'grijze' energie aan. Ook voor 2003 liggen de prijzen gemiddeld 10% lager dan de prijs voor grijze energie, waardoor deze prijsvechterstrend zich alleen nog maar zal doorzetten. Verder zal zowel de groene energiemarkt als de markt voor grijze energie, die naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2004 vrijkomt, zich blijven ontwikkelen.

  Voor het komende jaar ziet GreenPrices dan ook volop kansen om haar activiteiten sterk uit te breiden. Begin januari heeft zij daarmee haar eerste stap gezet door ook bedrijven de mogelijkheid te bieden via GreenPrices.nl te kiezen voor groene energie. Binnenkort kunnen consumenten bovendien via GreenPrices.nl door een uitgebreidere profilering van alle energiebedrijven een nog betere keuze maken. Zo zal GreenPrices.nl voor de milieubewuste consument onder meer de mate van 'groenheid' per energiebedrijf aan gaan geven.

  GreenPrices.nl lanceerde in februari 2000 haar vergelijkingssite.

  Bron:
  http://www.persberichten.com/

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.