Gratis WiFi via GoogleNet?

Gratis WiFi via GoogleNet?

Bryant Park WiFi sponsored by Google

Begin maart was ik met een collega in voor de SES in New York. In Bryant Park viel me dit bordje op. Dat is handig, gratis internet!

Nu lees ik dat Google samen met Feeva bezig is WiFi hotspots te maken in veel grote steden in de US. De theorie: Binnenkort gratis internet via WiFi via GoogleNet in alle grote steden in Amerika. Feeva biedt de techniek waarmee de exacte locatie van de internetters te achterhalen is, en Google serveert locatiegerichte advertenties. Interessant! (Het artikel)


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Om dit in de context te plaatsen is het wellicht handig om de commentaren op slashdot te lezen.

  Het artikel op Business 2.0 zit namelijk een beetje te speculeren. De bandbreedte die ze inkopen zullen ze in mijn ogen eerder gebruiken voor zaken als google video.

  GoogleNet dat in alle grote steden van de VS gratis wifi gaat aanbieden? Kom op zeg! Geruchten en speculaties zijn wat anders dan nieuwsfeiten.

  geplaatst op
 • Zou het zo'n vreemde stap zijn voor Google in de toekomst? Het kost wat geld, maar met de opkomst van local search kan het ook veel mogelijkheden bieden om heel specifiek te adverteren op locatie. Denk bijvoorbeeld aan taxibedrijven en dergelijke. Ik kan me best voorstellen dat dit een slimme zet is voor Google.

  geplaatst op
 • De toekomst zit hem denk ik toch in het internetten via GPRS/EDGE of UMTS/HSDPA. Zodra deze aangeboden worden voor lage prijzen zal het fenomeen hotspots wel weer verdwijnen.

  geplaatst op
 • Ik herinner me ineens de greenpoints. Waarschijnlijk heb je gelijk...

  geplaatst op
 • Hotspothaven; search engine voor WiFi hotspots. Alleen al 61 Gratis WiFi locaties op Manhattan. Locatie gericht adverteren is al jaren mogelijk via bijvoorbeeld Quova.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.