Google UI tests

Google UI tests

Google is een aantal interessante testjes aan het doen met de user interface. Zo worden aan de snippet bij het zoekresultaat in sommige gevallen extra links toegevoegd. Het gaat hier om een aantal steden waarbij niet alleen de link naar de site wordt getoond, maar ook naar een aantal andere pagina?s in de site. Verder zijn (eindelijk) suggesties aan het zoekresultaat toegevoegd.

Zo bleek de zoekopdracht to be or not to be een heel slecht resultaat op te leveren. Google komt nu zelf met de eerste drie resultaten van de zelfde zoekopdracht met aanhalingtekens en worden termen als ?hamlet? en ?.. that?s the question? aan de query toegevoegd.

Google is overigens erg laat het met testen van dit soort suggesties. Ilse heeft het inmiddels al een tijdje en noemt het associatief zoeken en Ask Jeeves gaat nog veel verder met Zoom. Ask Jeeves toont namelijk niet alleen gerelateerde zoekopdrachten, maar ook een verbreding of versmalling van de zoekopdracht. Een mooi voorbeeld is nog steeds een zoekopdracht naar de Beatles

Voorbeeld extra links
image

Voorbeeld suggesties
image


Bron: Matt Cutts


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.