Google Top 100 Pagerank in Nederland

Google Top 100 Pagerank in Nederland

Het is alweer een tijd geleden dat Henk van Ess (Voelspriet) zijn Google Top 100 Pagerank heeft geupdate. Reden om eens te kijken hoe de Nederlandse websites op dit moment scoren.

Alleen google.nl en nedstatbasic.net hebben een PageRank van 9 (er is geen website met een PageRank van 10). Vervolgens zijn er 14 websites met een PageRank van 8 (waaronder een aantal uitgevers en universiteiten). Het aantal websites met een PageRank van 7 is inmiddels ruim de honderd gepasseerd.

Google Top 100 Pagerank in Nederland

Toelichting
Selectie van websites is gebaseerd op een combinatie van het zoekresultaat in Google op “http:// site:.nl”, de Google Top 100 (voorjaar 2003) en de Multiscope Top 100 (2003). Voor de geselecteerde websites is vervolgens de PageRank berekend (tussen haakjes de positie in Multiscope’s Top 100 best bezochte websites in 2003).

Lees verder
Voelspriet ontcijfert pageranking van Google (12 januari 2003)
Googles pageranking (13 januari 2003)
Google Top 100 Pageranking (26 jauari 2003)
Google in de war (12 mei 2003)

Handige links
http://www.mediafact.nl/links/


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Is er ook 1 of andere methode om sites die een bepaald keyword bevatten op volgorde van Pagerank te bekijken via google?

  Ik bedoel dus iets van 'http:// site:.nl keyword', en dat je dan alle sites op volgorde van Pagerank te zien krijgt die het woord 'keyword' bevatten.

  Verwacht niet dat dit mogelijk is, maar wie weet, zou erg handig zijn...

  geplaatst op
 • Aangezien de zoekresultaten van Google steeds minder afhankelijk lijken van de PageRank zal dit niet eenvoudig zijn. Een aardige tool in deze is wellicht de Page Rank Search Engine die de zoekresultaten geeft met PageRank.

  geplaatst op
 • Het klopt alleen niet helemaal:

  http://www.headliner.nl heeft ook een pagerank van 8

  geplaatst op
 • Zoals ik al aangaf, de huidige lijst is gebaseerd op een selectieprocedure waarbij ik dus wellicht een aantal websites mis. Zo zie je vnl. websites met extensie .nl (omdat daar de selectie op is gebaseerd; alleen nedstatbasic.net is toegevoegd omdat deze uit top-100 komt).

  Als er dus websites zijn met een PR9 en PR8 die niet in deze lijst staan ben ik absoluut geinteresseerd! Dank dus voor de toevoeging van headliner.nl.

  geplaatst op
 • Bericht van Henk van Ess over de Google Top 100: "Voelspriet bracht in 2003 voor het eerst de Google Top 100 met daarin de honderd meest invloedrijke websites van Nederland. Ik beloofde elke maand een nieuwe Top 100. Google wijzigde echter allerlei wiskundige algoritmen. Ik kon niet meer nagaan welke sites bij voorbaat hoog scoren in een antwoordenlijstje. Met een Britse programmeur sleutelde ik de afgelopen maanden net zo lang aan een nieuw script dat van de weeromstuit een Google Top 3000 is geboren. Het duurt achter de schermen ruim 200 uur om alle data te verzamelen en te sorteren, in totaal wordt 98 gigabyte van Google naar Voelspriet verstuurd en duurt het nog eens drie werkdagen om de gegevens handmatig te fatsoeneren. Maar dan heb je ook wat. Ik kan nu voor elk Europees land redelijk nauwkeurig uitrekenen welke 3000 websites voor Google het zwaarst wegen. Het uitgebreide rapport verschijnt begin september op Voelspriet. Dan wordt ook de PR-zoekmachine geopenbaard. Hiermee kunt u zien of (uw eigen) website volgens Google opinieleider is of niet."

  To be continued dus!

  geplaatst op
 • Bij mij heeft ns.nl helemaal geen pagerank..... (0/10)

  9292ov.nl heeft inderdaad een 7 met 2180 adressen die naar deze website verwijzen.

  www.wkap.nl kan ik trouwens ook niet vinden in Google (geen verwijzende URL's) en als ik hem intyp kom ik uit bij springer.com uit?? Vreemd hoor. En die heeft ook geen pagerank (0/10)

  Op Voelspriet.nl staat de top 3000 nog niet terwijl het al 21 oktober is....

  geplaatst op
 • @ Mark,
  Bij ns.nl word je direct geredirect. PageRank is niet siteafhankelijk, maar pagina afhankelijk.
  In feite heeft www.ns.nl een PageRank 8, maar wordt je meteen geredirect naar www. ns. nl/servlet/Satellite?cid=1061466108113 &pagename=www.ns.nl/Page/NS3Superhome&c=Page&rendermode=live en die pagina heeft een PageRank 0.

  De PageRank waarde die je in de toolbar ziet is dus niet betrouwbaar voor de PageRank van de homepage.

  Gelukkig hebben ze daar wel weer tooltjes voor gemaakt, zie bijvoorbeeld:
  pagerank checker

  geplaatst op
 • Ja, het werkt versterkend. Als jij een hoge PR heeft, wordt jij hier en daar vaker genoemd (verwwijzing) en krijg jij nog meer bonus ;)

  geplaatst op
 • Heeft iemand misschien een link naar een geupdate top 100.. anno 2009?? Ik kan deze nergens vinden..

  geplaatst op
 • En wat is top 100 van 2009??

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.