Google in strijd met auteursrechten of niet?

Google in strijd met auteursrechten of niet?

De nieuwsdienst van Google heeft in Duitsland in strijd met het auteursrecht gehandeld door hyperlinks aan te bieden. De links die Google aanbiedt zijn zogenaamde inline links waarbij een afbeelding wordt verkleind en als link wordt gebruikt (thumbnail). Wie op de afbeelding klikt, komt bij de oorspronkelijke bron.

Zie hier een voorbeeld van hoe Google News werkt.

Opvallend is dat de Amerikaanse rechter enige tijd geleden in een soortgelijke zaak tot een ander oordeel kwam. De Amerikaanse rechter oordeelde dat het aanbieden van kleine foto?s door de Google afbeeldingenzoeker was toegestaan als “fair use”.

Lees hier meer over de Amerikaanse zaak in een oude column van mij in Emerce en lees hier de uitspraak van de rechtbank te Hamburg, dat onlangs is gepubliceerd.

Bron:
http://www.solv.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ook in de VS is Google aangeklaagd. Dit maal door het bedrijf Digital Envoy dat Google er van beschuldigd haar techniek om op basis van IP-adressen van websitebezoekers demografische details boven water haalt niet alleen voor haar eigen site te gebruiken (waarvoor netjes is betaald), maar dit ook aanbied aan derden.

    Bron:
    http://www.telegraaf.nl/i-mail/article9277291.ece

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.