Google haalt 50 bedrijven van de zoeklijst

Google haalt 50 bedrijven van de zoeklijst

Google haalt 50 bedrijven van de zoeklijstGoogle heeft meer dan 50 Nederlandse bedrijven verwijderd uit de zoek-machine. Het gaat om onder andere Yakult en t4telecom. Zij zijn, zowel op naam als op trefwoord, niet meer terug te vinden via Google.

Het betreft klanten van het Bossche bedrijf Tribal, een van de bureaus dat eerder deze week door het IAB voor 6 maanden werd geschorst in verband met het toepassen van ongeoorloofde technieken om websites van klanten hoger op de resultatenlijst van Google te krijgen.

De verwijdering van de websites en de rol van Google daarin werd gisteren door Henk van Ess, Jeroen van der Wiel en een gedupeerde klant besproken in het radioprogramma 1opdemiddag (audiostream).

Via: Roy en Fok


Geplaatst in

DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Ik heb zojuist de radio-uitzending in zijn geheel beluisterd. Voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij zoekmachine marketing is het zeker de moeite waard!

  geplaatst op
 • Leuke KRO uitzending met een duidelijke uitleg van Henk en Jeroen. Nice one.

  geplaatst op
 • Euhm. Naar mijn gevoel ontbreekt er in deze discussie een interessante invalshoek. Die 50 bedrijven, waren die op de hoogte van de zwarte truukendoos van 'hun' SEO bedrijfje? Werkten ze bewust mee? Indien niet ligt hier voor hen een vette kluif aan schadevergoedingen wegens het niet gelist worden, wegens verborgen en duistere verkoopspraktijken (ze betalen voor SEO, maar dan wel legale, en da's niet wat ze hebben gekregen voor hun geld) , en de slechte reclame die het hen bezorgt door met een dergelijke cloakerSEO samen te werken. Niet te vergeten : de moeite die de 50 bedrijven gaan moeten doen om terug in de search results te komen. Wie de lijst van de 50 bedrijven heeft, heeft gelijk een mooie lijst prospects in de handen. Ze kunnen niet ontkennen dat ze geen hulp nodig hebben :) 'ding-ding-ding' (kassa)

  Getting reincluded in Yahoo or Google?

  http://blog.coolz0r.com/posted/getting-reincluded-in-yahoo-or-google.html

  geplaatst op
 • Ik zeg: Niet goed, geld terug :D

  geplaatst op
 • Dit draagt wel bij aan de bewustwording van de ondernemers die hun website laten optimaliseren. Het wordt tijd dat de klant vragen stelt met betrekking tot de werkwijze van de SEO firma's. Als ik mijn auto wil laten repareren laat ik dat ook niet zomaar doen, tenzij ik weet hoe een bedrijf te werk gaat.

  geplaatst op
 • Iemand enig idee wie er vandaag een persbericht heeft verstuurd dat o.a. is doorgeplaatst door NRC, NU.nl en Zibb.nl?

  geplaatst op
 • Is het niet gewoon het ANP geweest dat het heeft opgepikt?

  geplaatst op
 • Eindelijk zijn die sites gebanned. Ik irriteerde mij al een tijdje aan een site die steeds vanboven opdook. Een site van een van mijn klanten werd daardoor steeds naar de tweede pagina verdrongen. In de broncode van de site stond effectief:

  "<!-- pagina aangepast voor de zoekmachines: -->"

  Waaronder een hele resem links naar de andere sites van Tribal werden opgenomen en een paar paragrafen vol keywords. Die pagina werd dan voorgeschoteld aan de zoekmachines, maar van al die dingen was aan de 'buitenkant' niets te zien.

  Ik heb die mensen in het verleden nog willen waarschuwen, maar dat is nu te laat. Ik zal eens contact met ze opnemen. Spijtig dat het een Nederlands bedrijf is, ik werk normaal alleen met Belgische klanten.

  De pagina's zijn ondertussen wel aangepast zo lijkt het. Maar het design is marginaal (vol frames en flash, Frontpage, etc.). Er staan overal nog wel links naar index_zmo.html . Ik veronderstel dat zmo staat voor Zoek Machine Optimalisatie. De links zijn wel 'loos' want ze resulteren in een 404.

  geplaatst op
 • Een beetje late reactie. Maar door al het nieuws over Tribal op blogs etc staat www.tribal.nl nu wel bovenaan wanneer je zoekt op 'webdesign'. Nicely done! :D

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.