GMail verhoogt bod: 2GB

1 april 2005, 06:15

Google verhoogt de opslagcapaciteit van elk Gmail-account naar 2GB, dit op de eerste verjaardag van Google’s webmail. Dit is een nieuwe zet in de competitie tussen Google en Yahoo: Yahoo verhoogde onlangs de capaciteit van YahooMail naar 1GB. Grote achterblijver is vooralsnog Microsoft, dat haar Hotmail-gebruikers ‘slechts’ 250MB aanbiedt; eerder zagen we al dat Hotmail marktaandeel aan het verliezen is. Google sluit niet uit dat de opslagcapaciteit van de mail-boxen in de toekomst nog verder zal worden uitgebreid.

Naast de verhoogde opslagcapaciteit is er nog een aantal features toegevoegd, zo is het mogelijk via POP je mail te lezen, is er een e-mail notifier ingebouwd, kunnen afbeeldingen ge-previewed worden (thumbnails) en is het mogelijk allerhande contacten (o.a. Outlook, YahooMail) te importeren.

Bron: Gmail, Reuters via YahooNews.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Caspar

  Hey ik kan nu ook ‘Rich Text’ editten. Vanaf nu ga ik alle mail inkleuren. 🙂

  (‘Compose Mail’ > ‘Rich Formatting >>’)


  1 april 2005 om 07:56
  RichardOsinga

  Grappig is dat het niet in een keer 2 GB is geworden, maar dat het geleidelijk gaat. Ik heb nu 1277 MB gekregen.


  1 april 2005 om 10:40
  Remi

  Inderdaad grappig, mijn mailbox is nu 1294 MB ?!

  Ik was het al bijna vergeten, maar op 1 april 2004 maakte Google bekend een eigen mailprogramma met 1 GB te leveren. Veel mensen dachten toen dat het om een 1 april grap ging 😉

  Wat gaat de tijd toch snel…


  1 april 2005 om 11:07
  Arnoud

  Gaaf!!! Op de startpagina van Gmail zie je de grootte oplopen. Op dit moment heeft iedereen zo’n 1,57 GB en waarschijnlijk heeft iedereen om 23.59u 2 GB


  1 april 2005 om 19:12
  Arnoud

  De opslagcapaciteit van Gmail blijft groeien: To celebrate our one-year birthday, we’re giving everyone one more gigabyte. But why stop the party there? Our plan is to continue growing your storage beyond 2GBs by giving you more space as we are able.


  6 april 2005 om 13:25

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!