Gemiddelde levensduur webpagina 44 dagen

Gemiddelde levensduur webpagina 44 dagen

De gemiddelde levensduur van een webpagina is 44 dagen (vergelijkbaar met de gemiddelde levensduur van een huisvlieg)Eerder dit jaar maakte het UK Web Archiving Consortium (UKWAC) bekend dat ze vanaf januari 2005 starten met het archiveren van de belangrijkste websites in de UK. Geen nieuw idee, Internet Archive doet dit immers al geruime tijd, maar het bericht trok mijn aan-dacht om de volgende uitspraak:

With the life of an average website estimated to be around 44 days (about the same lifespan as a housefly) there is a danger that invaluable scholarly, cultural and scientific resources will be lost to future generations.

Een bron voor dit ‘interessante’ feit wordt niet gegeven, maar na even zoeken is al snel het artikel Archiving the World Wide Web van Peter Lyman uit 2002 gevonden waarin hij het volgende schrijft:

The average life span of a Web page is only 44 days, and 44 percent of the Web sites found in 1998 could not be found in 1999.

Het gaat dus niet om de gemiddelde levensduur van een website maar om die van een webpagina. Bovendien is de gemiddelde levensduur van een huisvlieg ook iets minder dan 44 dagen. Het is maar dat u het weet ;-)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.