Geen bronbescherming voor weblogs

Geen bronbescherming voor weblogs

We melden al eerder dat Apple de weblogs ThinkSecret, PowerPage en Apple Insider voor de rechter sleepte omdat ze voortijdig schreven over nieuwe Apple-producten. Volgens de computerfabricant publiceerden ze ongeoorloofd bedrijfsgeheimen en moeten ze nu hun bron(nen) bekend maken. In een voorlopige uitspraak gaf een Amerikaanse rechter donderdag Apple gelijk. Weblogs verdienen (blijkbaar) niet de bronbescherming die journalisten genieten.

Zullen we dan vanaf nu als weblogs afspreken niet meer over Apple te schrijven?


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Viel, op elke week een nieuw model iPod, toch al niet zoveel over te berichten.

    Jammer deze houding van Apple, maar wel goed dat dergelijke zaken nu aan het licht komen. Steeds duidelijker wordt de angst voor de macht van blogs bij de gevestigde orde. De rechter gaat ze niet helpen om deze verloren strijd te winnen. Journalistieke arrogantie evenmin.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.