Gebruiksvoorwerpen voor de 1,5 miljoen linkshandigen op internet te koop

Gebruiksvoorwerpen voor de 1,5 miljoen linkshandigen op internet te koop

Sinds 1999 bestaat de linkshandigensite op het internet. Op de site zijn producten voor linkshandigen, zoals vulpennen, muizen voor de pc en scharen, te koop. Nederland telt zo`n 1,5 miljoen linkshandigen.

Ondanks dit toch niet geringe aantal zijn de meeste producten voor linkshandigen in een doorsnee winkel nauwelijks te vinden. Eigenaar van de site linkshandigensite.nl, Rene Bosch, heeft al zo`n 75 producten verzameld. De meest verkochte artikelen voor linkshandigen zijn achtereenvolgens: schaar, blikopener, dunschiller, vulpen, pollepel, maatbeker, snoeischaar, zakmes, toetsenbord en muis voor de pc.

In het Verenigd Koninkrijk is meer aandacht voor de linkshandige medemens. Daar is een actieve internationale `Left-Handers Club` met 28.000 leden. Deze club heeft 13 augustus uitgeroepen tot Left-Handers Day met als doel deze dag de rechthandige meerderheid eens de frustratie van linkshandigen te laten ervaren.

Bron:
Algemeen Dagblad 14-8, p. 1 en 7, 1/7 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.