Gebruikers nieuwe media tevredener over vrijentijdsbesteding

23 december 2004, 07:34

Personen die aangesloten zijn op het internet tonen zich iets meer tevreden over de besteding van hun vrije tijd, ongeacht het aantal uren dat achter de computer wordt doorgebracht om te surfen op de elektronische snelweg.

De invulling van de vrije tijd verschilt met een computer thuis

Zonder een computer thuis wordt er gemiddeld bijna twee?nhalf uur per dag tv gekeken of naar muziek geluisterd,wordt anderhalf uur besteed aan sociale contacten en wordt er drie kwartier gelezen.Computerbezitters besteden bijna een uur minder aan deze activiteiten.Met een internetaansluiting daalt dit gemiddeld met nog een kwartier, tot drie?nhalf uur.

Zeven van de tien 15-plussers on line

Eind jaren tachtig stond in ongeveer een op de tien huishoudens een computer.Dit aantal is de laatste jaren sterk gegroeid,mede onder invloed van tal van pc-priv?projecten en de opkomst van internet.In 2003 beschikten acht op de tien personen van 15 jaar en ouder over een computer thuis.Zeven op de tien konden on line .Een grote meerderheid (83 procent)begaf zich daadwerkelijk minstens een keer per maand op de elektronische snelweg.Vooral jongeren en hoger opgeleiden beschikken thuis over een internetverbinding en maken er ook frequent gebruik van.

Deze gegevens heb ik uit het CBS rapport (pdf) gehaald over sociale trends. een erg interessant rapport om even door te scannen.

Bron:

De Nederlandse samenleving 2004 Sociale trends – CBS

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!