Gebruiker is zelf grootste gevaar op Facebook voor privacy

9 maart 2012, 10:25

De Big Brother Award 2011 had naar de naïeve internetgebruiker moeten gaan

Afgelopen woensdag werden tijdens een gala in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de door Bits of Freedom geïnitieerde Big Brother Awards uitgereikt aan organisaties die op grove wijze de privacy schenden. Een goed initiatief om overheden, bedrijven en consumenten bewust te maken over privacy en veiligheid van data. Facebook kreeg de prijs als bedrijf, maar is dit terecht?

Je schendt zelf je privacy!

Ik denk persoonlijk dat de gebruiker er zelf debet aan is wanneer zijn of haar privacy geschonden wordt op Facebook. Ik mocht dit gisteren toelichten tijdens een uitzending van Onder Ons, een programma van Omroep Brabant met achtergronden achter het nieuws.

Mijn stelling was dat de gebruikers zelf allerlei informatie onbeschermd plaatsen. Op die manier zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun privacy. Dit had ik ook gemeld op de Dutch Facebook Group en daar waren de leden het met me eens.

Hoge bomen vangen veel wind

Natuurlijk is het zo dat niet iedereen zich daar bewust van is en daar zou Facebook zeker meer op in kunnen zetten. Maar ik denk dat Facebook aan de vooravond van de beursgang zich hier goed tegen indekt. Die jongens zijn zeker niet achterlijk en zitten niet te wachten op allerlei procedures en negatieve buzz. Dat die negatieve buzz door tegenstanders van Facebook behoorlijk aangewakkerd wordt, is normaal. Dat gebeurde ook bij Google, Microsoft, Groupon (overigens terecht), etc… Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind.

Bits of Freedom

Een kijker van de uitzending waarin ik mijn mening deelde stuurde dit meteen op Twitter naar Bits of Freedom en die reageerden, zoals het hoort, hier meteen goed op. Ik heb dan ook toestemming om hun jury-rapport waarmee zij tot de toewijzing van de award zijn gekomen, te citeren en daar inhoudelijk op te reageren. Dat zal ik dan ook hieronder doen.

Citaat 1:

Facebook heeft een twijfelachtige reputatie op het gebied van privacy en krijgt steeds vaker de wind van voren. Maar niets weerhoudt haar: het bedrijf maakt nu haar eigen feestje door middel van een beursgang. Aandeelhouders willen daarna natuurlijk profiteren van de waarde van onze persoonlijke gegevens. En dat kunnen wij ook onszelf aanrekenen.

Het is een feit dat Facebook een enorme waarde aan data heeft met haar 846 miljoen gebruikers. Dat hier via o.a. datamining veel geld mee verdiend kan worden, is waar. Of dat een slechte zaak is, betwijfel ik, zeker zolang het statistische of demografische informatie betreft. De laatste zin komt overeen met mijn mening: de schuld ligt bij ons, mits er sprake is van schuld in dit stuk.

Vervolgens wordt er een greep gedaan uit de keur aan klachten en onderzoeksresultaten. Dit zijn er vijf die ik allemaal even wil behandelen.

1. Facebook heeft toegegeven de internetactiviteit van haar gebruikers bij te houden, ook wanneer deze zich buiten Facebook.com bevinden. Bovendien bleek het bedrijf gegevens van niet-Facebook-gebruikers te verzamelen.

Facebook heeft toegang tot (beperkte) data van bezoekers aan een website die een Facebook plugin (bijvoorbeeld een like-button) hebben opgenomen. Dit gaat via cookies. Facebook heeft een duidelijk statement over wat er met deze data wordt gedaan en als je niet bent ingelogd, wordt dit niet gekoppeld aan je gebruikers-id. Eigenlijk dezelfde data die door de eigenaar van de betreffende website verzameld kan worden via bijvoorbeeld Google Analytics of een ander statistiek programma. Het is dus feitelijk anonieme data, behalve dat het inderdaad via ip-adressen en cookies wel gekoppeld zou kunnen worden aan een Facebook ID. Hier op Marketingfacts hebben wij ook zulke data van onze bezoekers. Zo kunnen wij ook zien welke bloggers en reageerders op de site zitten. Lees hier de verklaring van Facebook.

2. Facebook beloofde dat het de persoonlijke gegevens van haar gebruikers niet deelt met adverteerders, maar doet dat wel degelijk. Daarnaast krijgen apps toegang tot bijna alle persoonlijke data van gebruikers.

Volgens mij deelt Facebook niet jouw persoonlijke gegevens met adverteerders. Ze zouden wel gek zijn om hun grootste kapitaal weg te geven. Alleen wanneer je hier als gebruiker zelf toestemming voor geeft, zou een adverteerder data over jou kunnen krijgen. Hoe het adverteersysteem werkt staat hier netjes uitgelegd.

3. Facebook vertelde gebruikers dat zij toegang tot hun informatie konden beperken, bijvoorbeeld tot hun vrienden. Niettemin werd die data dan ook gedeeld met de apps van die vrienden.

Deze data is vaak nodig om de apps te kunnen laten draaien, zoals bijvoorbeeld games. Hoe kun je Draw Something spelen met je vrienden als de app je vrienden niet kan vinden? Social gaming is juist zo krachtig door deze koppeling. Ik zie hier geen gevaar in. Maar misschien kan iemand in de reacties dit gevaar wel aangeven? Je hoeft overigens niet mee te doen met deze games en je bent ook niet verplicht om in te gaan op verzoeken om een app te installeren.

4. Facebook is begonnen een Real Name Policy af te dwingen. Alleen onder een zogenaamde ‘echte naam’ mag men een account gebruiken. Iedereen die een artiestennaam heeft of een alias, moet er rekening mee houden dat zijn of haar gehele account opgeheven wordt. Dat terwijl er veel situaties denkbaar zijn waarin het gebruik van een alias nodige bescherming biedt, bijvoorbeeld voor bloggers in weinig democratische regimes.

Google hanteert dit ook bij Google+. Dit is onder andere om te voorkomen dat mensen anonieme accounts aanmaken voor bijvoorbeeld cyberpesten en andere vormen van misbruik. Ik denk dat dit een kwestie van een keuze is. Ik denk niet dat het aan Facebook of Google is om speciale ruimte te creëren voor bloggers in dictatoriale regimes. En laten we eerlijk zijn, ook een real name kun je zelf aanmaken als bijvoorbeeld Lulletje Rozenwater. Dat klinkt voor Facebook en Google ook als een echte naam. Artiesten kunnen natuurlijk gewoon een fanpage aanmaken. Persoonlijk vind ik dit zelfs een positieve ontwikkeling wat betreft een transparantere wereld waar mensen zich niet langer verschuilen achter aliassen. Dat hoeft trouwens niet iedereen met me eens te zijn. ☺

5. Sinds 2011 bouwt Facebook in Europa een databank met gezichtsgegevens van gebruikers via de tags die aan foto’s worden toegevoegd. Gebruikers 
is daarvoor nooit om toestemming gevraagd, noch konden ze eenmaal opgeslagen gegevens laten verwijderen. Pas op last van de Ierse Data Protection Commissioner (DPC) pastte Facebook dit enigszins aan.

Ja, dit is al aangepast. Ik vind het overigens wel makkelijk met het taggen van ge-uploade foto’s. Mijn vrienden bepalen dan zelf of ze auto-tagging toestaan of niet.

En als laatste:

Facebook maakt zichzelf rijk met de informatie die wij met onze vrienden en kennissen delen: met mensen die we vertrouwen. Nu het bedrijf naar de beurs gaat en alle aandeelhouders nadien winst uit hun investering willen halen, zal het pas echt werk maken van het uitbaten van onze persoonlijke data.

Zolang deze data op meta-niveau wordt gebruikt en er geen individuele data die te herleiden is naar een persoon wordt misbruikt, is het gewoon eerbare business. Als Facebook straks een beursgenoteerd bedrijf is, vallen zij onder allerlei toezichten die er zeker op zullen letten

De jury wil met de nominatie voor Facebook ook onderstrepen dat wijzelf niet vrij van blaam zijn. We werken hartelijk mee aan onze eigen privacyschendingen.

Mee eens, maar ik denk dat hier de nadruk op gelegd had moeten worden.

Conclusie: doe niet zo naïef!

Ik denk dat het mooier was geweest als Bits of Freedom de Big Brother Award had toegekend aan de naïeve internetgebruiker die, ondanks dat we het allemaal hoog op hebben met privacy, zelf zijn eigen privacy en persoonlijke gegevens ruilt voor kortingen en entertainment. Je geeft aan app-ontwikkelaars toegang tot je gegevens in ruil voor een gratis spel. Je geeft Albert Heijn inzicht in je koopgedrag in ruil voor een bonus aanbieding. Dus mensen, wees niet zo naïef. Je geeft het zelf bewust weg en ga dan niet achteraf klagen over je privacy. Als je privacy je zo heilig is, ga dan niet in een telefoonboek staan. Betaal nergens met een pinpas of creditcard. Bel niet meer mobiel en blijf zeker van dat internet af.

Even ter afsluiting.

Ik ben voorstander van Bits of Freedom die mensen en organisaties bewust wil maken van onze privacy. Privacy is een burgerrecht en het is goed dat er voorvechters zijn om dit recht te handhaven. Dat neemt niet weg dat ik er ook kritisch naar durf te kijken en dit in dit stuk deel. Ik hoor graag jullie reacties hieronder!

Download of bekijk hier het volledige jury-rapport van de Big Brother Awards.

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

38 Reacties

  Erwin Meester

  ” Doe niet zo naïef”

  Helemaal mee eens!

  Niets aan toe te voegen.


  9 maart 2012 om 10:43
  Wouter Kleinsman

  Helemaal mee eens!

  Iets wat ik vaak zeg tijdens de presentatie:

  Als je iets op Facebook zet .. en het komt morgen in de krant dan moet je daarmee akkoord gaan.

  Oftewel: Iets wat je niet openbaar wilt maken..zet dat niet op Facebook.


  9 maart 2012 om 10:48
  John-John Arnold

  Grotendeels eens met de het betoog en de conclusie. Door datamining krijgen we producten en diensten waar we behoefte aan hebben. Data mining is misschien wel het oudste beroep van de wereld ;).

  Van belang is dat de “normale internetgebruiker” niet de gevolgen van alle privacy instellingen en de daarop volgende wijzigingen kan overzien.

  Gebruikers hebben de plicht zich te informeren, aanbieders hebben de plicht om helder te informeren. En de toezichthouder heeft de verantwoordelijkheid om te controleren. Internet in al z’n “social” vormen zou bij maatschappijleer een verplicht onderdeel moeten zijn.


  9 maart 2012 om 10:59
  hidde tuinstra

  true story


  9 maart 2012 om 11:08
  Corinne Keijzer

  I rest my case.


  9 maart 2012 om 11:21
  Rick

  Ben het eens dat de privacy bij de gebruiker ligt, alleen vergeet je één punt. Vrienden… Zij kunnen dingen posten en jou taggen in berichten, foto’s, video’s ed. Je kan dit natuurlijk allemaal weer verwijderen zodra zij dit online zetten, maar vaak is het zo dat je niet de eerste bent die het leest, en kan het in principe worden verspreid.

  de privacy ligt dus niet alleen in handen van de gebruiker, maar ook in handen van het netwerk van de gebruiker.


  9 maart 2012 om 11:25
  Shameequa

  @Rick, je kunt heel gemakkelijk uitzetten dat mensen je taggen of dat foto’s waarin je getagged bent op je profiel getoond worden, dus ook dat is gebrekkige kennis bij de gebruiker.

  Minimale kanttekening vind ik dat Facebook’s privacy instellingen bijzonder onduidelijk zijn en om de zoveel tijd worden verandert. Ik heb mijn Facebook zelfs een tijdje op non-actief moeten zetten toen mijn ‘Limited profile’ friend’s list ineens niet meer werkte en iedereen alles kon zien.

  Sinds kort is het wat makkelijker, maar voor de gemiddelde internetgebruiker (tegenwoordig toch een leek) is Facebook nog erg ‘moeilijk’. Is uit onderzoek eerder dit jaar (of was het vorig jaar?) ook niet gebleken dat de meeste Facebook gebruikers hun privacy instellingen anders hebben ingesteld dan ze zelf denken?

  Storend vind ik nu vooral het ‘automatisch’ toevoegen van mijn locatie (ook al klopt die locatie meestal niet eens, sinds wanneer is heel Zuid- en Noord Holland Amsterdam…) en dat we sinds kort in onze feeds activiteiten van vrienden zien bij HUN (niet wederzijdse) vrienden. Alleen daarom al zou ik willen dat iedereen wist hoe ze hun privacy moeten instellen, dan zie ik de comments van mijn vrienden op de onzin van onbekenden ook niet meer…

  Maar ik ben het met de strekking eens: als je het niet wil moet je het niet gebruiken, en als je het wel wil maar mét privacy, dan moet je je daar gewoon goed in verdiepen.


  9 maart 2012 om 11:49
  Ariën Kingma

  Absoluut mee eens. De nuancering die je aanbrengt wanneer het gaat om gedeelde verantwoordelijkheid snijdt hout!

  Enige wat op mijn verlanglijstje staat, is dat er meer helderheid en instelgemak komt. Die settings en het overzicht daarop houden is niet voor elke gebruiker goed te doen.


  9 maart 2012 om 12:06
  Wilma van de Meerakker

  Voor wat betreft de informatie die je zelf weggeeft om gebruik te kunnen maken van kortingsacties etc. ben ik het eens met de strekking van het artikel.

  Maar juist ook wanneer je niet zelf informatie plaatst maar op internet surft wordt je gevolgd en slaat Facebook informatie van je op, dit is punt 1 van het rapport. In hoeverre heb je dat in de gaten en heb je daar een duidelijke keuze in gemaakt?

  Je geeft aan dat dit anonieme data betreft maar is dat wel echt zo en hoe kan ik er van uitgaan dat deze niet gekoppeld gaat worden? Ik wil het graag geloven maar heb er toch zo mijn bedenkingen/vraagtekens bij.


  9 maart 2012 om 12:34
  bramkoster

  Ik ben met @Ariën: het zou allemaal iets helderder en overzichtelijker mogen. Opties zitten nu nogal verspreid in de back-end en de defaults zijn ook niet allemaal in het voordeel van privacygevoelige typjes.

  Overigens gaat het mij niet alleen om de instellingen, maar ook om voorwaarden; die zouden ook wat korter en duidelijker mogen.

  Tot slot speelt er nog een beetje het internationale aspect: er staan vast dingen niet vermeld in Facebook’s algemene voorwaarden, waarop dan US wetgeving van toepassing is, e.d. Dat lijkt me nog wel een ‘loopholletje’ dat kan gaan ‘backfiren’…


  9 maart 2012 om 12:48
  Ariën Kingma

  Precies @bramkoster, wat dat betreft doet Google+ het een stuk beter, waarbij ik me alleen wel afvraag in hoeverre dat in de backend geregeld is. Want laten we wel wezen, Google’s datatrail gaat volgens mij een stuk dieper dan die van Facebook, of heb ik het mis?


  9 maart 2012 om 12:53
  reneschipper

  Like! Helemaal mee eens!

  De opmerking in de reacties dat je afhankelijk bent van je vrienden m.b.t. taggen, reageren en liken: niet mee eens. De poster bepaald zelf de instellingen waarmee je dat deelt en hoe likes en reacties verspreid worden. Echter zie je dat het merendeel van de berichten klakkeloos als ‘openbaar’ gepost is.


  9 maart 2012 om 13:08
  Peter Minkjan

  Kan niet anders zeggen dat ik het vrijwel geheel eens ben met dit stuk. Alhoewel Facebook absoluut kan verbeteren in de mogelijkheden om inzichtelijk te maken wat je allemaal deelt en wie dit ziet en hoe je dat kan aanpassen, is de gebruiker zelf verantwoordelijk voor wat hij/zij deelt en niemand anders.


  9 maart 2012 om 15:17
  Matthijs Hazeleger

  Helemaal mee eens, ik geef veel trainingen sociale media door het hele land heen en dan check ik van te voren wat ik van mensen kan vinden. En het verbaasd me dan nog altijd hoe naief mensen hier mee omgaan. 90 % van de mensen heeft geen idee wat er allemaal van ze te vinden is. Als ze zich daar een beetje meer bewust van zijn, kan dat echt veel schade voorkomen, want het is niet altijd even fraai wat ik tegen kom.


  10 maart 2012 om 08:37
  Angelique Kalverda

  Helemaal eens!


  11 maart 2012 om 06:50
  BasvdBeld

  Ben het wel eens met de strekking, namelijk dat mensen zelf dingen online zetten en daar zelf verantwoordelijk voor zijn.

  Het ‘gevaar’ van het zo stellen echter vind ik dat het wel makkelijk het hoofd wegdraaien van de issues is. Er zijn gewoon heel veel mensen die geen idee hebben hoe het werkt en hoe privacy gevoelig dingen zijn. Precies daar ligt de verantwoordelijkheid van een Facebook, de overheid, maar ook wij als ‘voorlopers’: educatie. Mensen moeten wel weten wat de risico’s zijn, daar moeten wij ze op wijzen.


  12 maart 2012 om 08:13
  Lars

  Natuurlijk zijn de gebruikers naïef. Dat punt heb je duidelijk gemaakt. Is dat wellicht niet altijd en overal? Ik geef mijn gegevens ook op bij sommige bedrijven en aan de overheid. Echter, enkel als ik weet dat deze gegevens niet aan derden worden verkocht of doorgestuurd. Facebook ‘leeft’ van deze data, dat weten we allemaal allang.

  Het gevaar zit ‘m erin dat ze deze data niet enkel gebruiken voor adverteren binnen het platform maar ook delen met 3th parties.

  Als die derde partijen straks wat minder secuur omgaan met je data (bijvoorbeeld een app die data opslaat op een externe db en deze niet goed beveiligd), heb je de poppetjes wel aan het dansen. Dit hoeven geen wachtwoorden te zijn, maar wel foto’s en veel andere persoonlijke informatie.


  12 maart 2012 om 13:57
  Youri

  Goed stukje, het is erg goed om als consument goed na te denken over hoe je bepaalde producten gebruikt.

  Wat betreft data-mining. Ik vind het interessant dat deze praktijk bij bijvoorbeeld je bank lang niet zo veroordeeld wordt. Bij de ING weten ze van mij ook e.a. te voorspellen. Door verzameling van hun data voorspellen ze alvast vanaf wanneer je waarschijnlijk kinderen krijgt, wanneer je behoefte hebt aan informatie m.b.t. een hypotheek. Je woon/werk/leefpatroon etc.. Niemand die je daar over hoort.

  Is dat alleen omdat dit soort gegevens “minder persoonlijk” zouden zijn? Ik vind namelijk van niet…


  14 maart 2012 om 11:28
  Fokke

  U , als gebruiker hebt de award al in 2007 gewonnen.

  Het is terecht dat een bedrijf als facebook deze keer eens aan de beurt is, vooral omdat ze naar de beurs gaan, het is een leuk platform, en zit er zelf ook op, maar zit wel te wachten op de negatieve gevolgen, want die komen er geheid,


  14 maart 2012 om 20:36
  henrihenrynl

  het ongevraagd data-mining is een vorm van stalken en kan ook als zodanig strafbaar zijn.


  19 maart 2012 om 15:13
  ik

  @Shameequa Precies! Een groot deel van de 800+ miljoen gebruikers zijn pubers die geen moment stil staan bij zaken als privacy of dat als ze iets plaatsen er ook nog lieden zijn met minder goede bedoelingen dan hun “vrienden”. En hier worden ze vaak dan ook nog niet op gewezen door hun ouders die er zo niet nog minder kaas van gegeten hebben. En dat zou allemaal niet zo heel erg zijn, ware het niet dat de standaardinstellingen van Facebook nou niet bepaald zijn zoals ik bijvoorbeeld voor mijn kinderen zou willen zien…


  19 maart 2012 om 15:34
  henrihenrynl

  ik zou trouwens niet te veel waarde hechten aan wat facebook of google verkopen aan anonieme informatie, maar wel wat er kan gebeuren als je profiel gegevens openbaar deelt of dubieuze apps gebruikt. want iedereen kan mee kijken, data wordt ook bij bergen door crawlers gekopieerd en verwerkt, achter de meeste bots schuilen criminelen die daarop phishing emails, fake nieuwsbrieven, trojans enz rond sturen.


  19 maart 2012 om 15:36
  iDelight

  Ben het absoluut eens met je artikel. Het dichttimmeren van je profiel is niet “cool”, maar misschien wel verstandig. Veel mensen troosten zich bovendien met de gedachte dat “ze” toch al “alles van je weten”, en laten het daarna na om zelf na te denken over consequenties die publicaties hebben.


  26 maart 2012 om 16:48
  Gerrit

  …En terijl ik dit zit te lezen, waarschuwd AVG Virus mij, dat er 7 (!!!) programma’s proberen om op deze site mijn gegevens te pakken te krijgen. Waaronder ook google analytics en Facebook. *KLIK* “Alles blokkeren” en DAN pas reactie schrijven…


  25 augustus 2012 om 20:54
  Damian Beekwater

  Een heel interessant artikel!! Ik heb het met veel aandacht gelezen en herken me ook in hetgene wat gezegd wordt over de zogeheten privacy-paradox. Op dit moment ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek, wat gaat over privacy op Facebook. Graag wil ik jullie vragen of ik jullie mag interviewen via chat.

  Wil je helpen met mijn onderzoek? Mail me dan op: dambek03@gmail.com.

  Alvast bedankt!

  Gr.

  Damian Beekwater


  28 oktober 2012 om 14:34
  hz27a2b1lk

  hunter boots for men jewelry from the multinational jewelry and silverware corporation With Paris’ success Eric Gautier decided to bring the same services to the North American market He’ll be able to play anytime he wants, no matter what the time of day or weather asics running shoes online

  kids hunter rain boots The Best Things marks the fourth major promotion from the popular online reseller this month, as shopRDR concluded its Bottega Veneta, Labor Day Weekend sale and its animal print campaign, Walk on the Wild Side earlier this month The hotel is at 1300 Veterans Blvd., South San Francisco, CA 94080 From his days as an Art Studio major at the University of Maryland, Davis has maintained his connection to the fine arts as an avid painter and collector asics shoes singapore outlets

  fitflop sale online Opening on Friday February 15th, Trapeze Federation offers flying trapeze instructional classes to participants of all levels, ages five years and older This partnership resulted in custom hardware that is the signature Belisi look."The Belisi Handbag Collection includes five classic handbags: the Sophie Drawstring, Lexi Satchel, Emma Shoulder Bag, Annika Bucket bag, Ava Travel Tote, and the Linden Backpack a popular trend among the 20 something crowd We will basi 00% authentic fitflop outlet singapore

  fitflops clearance

  asics gel kayano

  botas hunter online


  21 april 2015 om 03:47
  ih70t7m2mp

  toms shoes store John hears, but is not listening, Raya Jaffer said in regards to the negative reaction St Global Limos is pleased to offer the wine tour services that will not only allow the customers to visit the wineries, but to enjoy the luxurious comfort in our limos and party buses They are aware of the best wineries, vineyards and restaurants across the United States to offer the unique wine tour experience toms australia

  fitflop men malaysia Shot by photographer Tony Duran in Los Angeles, Aubry poses in a bed made with lush linens and in the bathroom simply wearing a Charisma towel.Charisma products include fashion bedding, sheets, blankets, coverlets, rugs, bath accessories and towels and are available in stores now at Bloomingdale’s Guests praised the hotel near Meydenbauer Convention Center for its great staff…friendly and quick, being fantastic overall and rooms that were so clean and so comfy Global Limos is pleased to offer the wine tour services that will not only allow the customers to visit the wineries, but to enjoy the luxurious comfort in our limos and party buses fitflop singapore

  fitflop on sale As we are based in Australia, the consistent dedication, diligence and focus of Scott Lifschultz ensures Bill and I can comfortably make business decisions from the other side of the world We are excited to present our first ever runway show with #DigitalFashionWeek Singapore 2013 and are proud to be part of a burgeoning design community in Singapore that has so much to show the rest of the world." 鈥?said Sven Tan & Kane Tan, co founder of In Good CompanyThis year, Topshop will be presenting their latest collection on #DigitalFashionWeek Singapore 2013 runway for the very first time.THE SHOWROOM SPACE22 Singapore fashion designers will participate in THE SHOWROOM SPACE, showing their latest Spring Summer 2014 collection at a showroom setting This special live programming will continue on race days after the conclusion of Breakfast’ until the finish of the race cheap fitflops

  karen millen nederland

  hunter madrid

  cheapest fitflop


  21 april 2015 om 03:47
  eh63d6j3cd

  fitflop online shop malaysia $350,000 鈥?450,000), John Perceval (Lot 40 The Cornfield est In the case of Louis Vuitton, LVMH has already shifted gears, putting the brakes on its global expansion, whilst raising prices and developing more leather upmarket products St fitflop online

  hunter rain boots socks With over 30 years experience on the water, Captain Stephan offers America’s Cup Charters and Dinner Cruises on a luxurious 65 foot tri deck Hatteras yacht U.S Coast Guard certified for 40 passengers Other high end retailers include Chanel, Louis Vuitton, Versace, Gucci, Talbots, Valentino and more.After working up an appetite on their shopping expedition, girlfriends can grab a bite to eat back at the hotel using the $30 food credit included in the special offer We pride ourselves on offering the most amazing deals on authentic pre owned designer handbags to our loyal customer base.# # #Costa Mesa Hotel Packages Shopping, Slumbering in Girls鈥?Getaway Deal kate spade handbags singapore

  buy fitflop online singapore De Beers is proud to be the only brand to demonstrate the beauty of its diamonds, using the De Beers Iris Schedule by the cabin or charter a full yacht to gain certification in the ASA 101, 103 and 104 courses and Mexico toms shoes singapore online

  where to buy fitflop in malaysia

  toms shoes on clearance

  fitflops


  21 april 2015 om 06:49
  vl85c3m9zl

  buy toms shoes After 16 semi finalists were selected by a panel of experts, the public voted for their favorite couples Every square foot of exotic hardwood flooring is crafted with the absolute best manufacturing technology Now we have complete confidence in the provenance and quality of the materials, and we’ve kept the price point accessible to a diverse audience." The company’s personalized touch is apparent, even in the names of the designs cheap asics shoes online

  karen millen jassen After studying design at ENSCI in Paris his career took off when he became responsible for the visual communication of Louis Vuitton John Knits, Christian Louboutin, Tiffany & Co $220,000 ?€? 280,000) and an exquisite domestic sixed bronze by Aristide Maillol Baigneuse Debout se Coiffant, le Coude Levé (Lot 33, est asics singspore sale

  fitflops singapore online Dinallo will be reading and signing copies of this latest thriller, The German Suitcase With over a decade of experience, shoppers return to the popular online reseller for premier savings and everyday deals and promotions, such as the Red with Envy campaign, in which Christian Louboutin heels were offered at amazing prices.ShopRDR’s Red with Envy event is just one of several major promotions from the popular online reseller in the past several weeks, as shopRDR held both its Labor Day Weekend sale and its animal print campaign, Walk On The Wild Side last month The 850,000 SF two level regional mall is anchored by Macy’s and Bloomingdales kate spade wallet singapore

  toms shoes for sale

  toms shoes buy

  hunter boots kids


  21 april 2015 om 10:47
  lo36v1j8ww

  new balance運動鞋 歐洲市場上出售的更多的是中高檔鞋子,以中跟和低跟為主,這一點延續了上季度的趨勢。 完美走姿,mbt涼鞋幫你前行。 健走為什麼會有諸多功效呢?MBT休閒鞋長期以來以其獨特的設計個性、旅遊中的路面平整度遠不如城市馬路和工作場所,稍有不慎就會扭傷、跌倒,發生在險峻之處,更易造成意外。 他們以創新的設計,有利於促進更多的熱量燃燒和更柔和的肌肉一個比較新的系列鞋類產品。 減少你的節奏,直到你來到一個完全停止。 潘朵拉台灣

  new balance 慢跑鞋 米色和棕色皮革背帶將確保這款鞋你的腳輕鬆而中性的配色方案提供了多功能性你會明白。 MBT的鞋子的穿法也很特別:若是一般包鞋款,穿進去之後腳跟緊靠尾端,腳尖翹起後,再綁帶或黏魔鬼氈;若是涼鞋鞋款則要先解開所有扣子,在穿入後腳跟和腳趾盡量不要碰到鞋墊的邊緣,先把中間的帶子拉緊以確保鞋子穿緊,再把鞋跟的帶子扣上.如果以這樣的正確方式穿,會感覺腳背舒適且很貼、腳跟部份會較緊(不會滑動的話較方便正確施力)、腳趾周圍則很感到舒服.。 任何傾向的鞋會幫你調任何小腿,腳,屁股,除了主要的。 toms鞋

  紐巴倫 今年休閒MBT健體鞋的趨勢以簡潔的線條和素色為主。 但鞋子不穿的大多數人直到最近,當合成材料使他們更加實惠。 它的大起大落,甚至也見證了美國文化潮流的演變。 台灣toms

  潘朵拉台灣

  toms台灣官網

  mcm包包台灣


  18 mei 2015 om 02:14
  vw54q1u3pg

   鐐虹牬瑙h蛋鍑鸿嚜宸辩殑瑁濆倷瑭曡珫澶氬勾渚嗭紝鎴戞兂浣忔柊骞宠 COM鎴戦€欐ǎ鍟婅畵閭h!寰堝揩 閫欐ǎ鐨勭祼璜?鍡紝浣嗘槸鍗绘妸 閭勪笉濡傚姞娌? 

   閭勬湁璁?瀹屽叏榫愬ぇ鐨勬暩鎿氾紝鐣舵秹鍙婂埌閫欏€嬫柊鐨勫洖鍚堬紝浣犺畵鎵€鏈夌殑浜嬫儏鎴戝仛鐨?濂逛篃瑷变篃瑷卞畠 

   閫欐ǎ鍋氾紝鎴戞參鎱㈠湴寤虹珛鍦ㄦ垜鐨勫煄甯傛洿姣斾竴澶╁埌涓€澶╃殑浣跨敤鏇磋 闆栫劧鎴戜粛鐒跺湪鎴戝幓闆崁鍦ㄥ簵鍏х殑鑳屾櫙 鍦ㄤ笂閫欐槸sneakerhead澶╅€斾腑 

  


  15 augustus 2015 om 03:57
  dc02s7w9al

   涓︽惉鍥炵瑕朌AT娈烘墜鍏噷锛岄€欎篃鏄?绫?澶栧簳鍦ㄩ€欒!锛岄洊鐒跺湪閫欏€嬪晱椤屼笂鐨勯潏娲绘€т粛鏄?d闁嬪PK 鎴戣寰楃浉姣斿ぇ姒傚氨鏄垜鍊?澶啊鍠? 

   ACE鐨勪簡 浣犺捣搴婄殑鑹插僵鍦ㄩ€欒!鐨勭锛屽畠 鎴? 

   鍟忛鍑虹従鍦?35鍫村叾涓?娉曞緥鎼笂瑭变簡寰堝娓│涓嶅悓鐨勬潗鏂?灏忓椹氬枩鐨勫叏濂椾粬鏈冪辜绾屼粬鐨勫伐鍏峰寘 

  


  15 augustus 2015 om 03:57
  jx45v8y8qm

  fitflop sandals australia Attn: Press Relations Celtics, Massachusetts (PRWEB) March 21, 2014 Boot camp audio system consist of Mike Adler, Advertising Associations Strategist, Vehicle; Chris Nited kingdom. Older, V . p . regarding Electronic digital Articles and also Editor-in-Chief, Sun-Times Media Local; Phil Huff, Writer along with Publisher, Gapers Stop; Benjamin Lincoln subsequently, Producing Representative, Golin; Jennifer Mesenbrink, Older Supervisor regarding Electronic digital and Cultural Articles Approach, Motorola Remedies; Henry Samec, Overseer of Electronic digital Technique, Gibbs & Soell Enterprise Sales and marketing communications; John Santow, Exec Vice President/Director, Content Providers, Edelman; and much more. fitflops singapore outlet

  fitflop sandals sale info(with)byrdscf(dot)com ZONARE to be able to Display New Z ..A single PRO in U . s . Higher education regarding Urgent situation Physicans Annual Scientific Assemblage 1:5 Harddrive Backup Cruiser motorcycle High-Speed WL -$1,749 toms shoes canada sale

  cheap toms shoes for sale 鈥淥ffer training as well as gift cards for the people who own suntanning salons and spas, drug stores or perhaps beauty salons in return for permitting you to put a sign-up linen of their business for a weight loss document or a few days of education,鈥?affirms Keuilian. 鈥榊ou also can get in touch with area companies and gives to execute a lunch course upon healthy living, fat loss or perhaps no matter what some other topic you want. Then have men and women join with their email addresses as they occur with the doorway.鈥?鈥淭aking good thing about these kind of special deals is an excellent way to test your workouts, find out how wonderful as well as speedy the results are and get to find out anyone at the bootcamp before investing a longer term membership,鈥?he states. 鈥淚t鈥檚 in addition extremely inexpensive, which is often important to people who are attempting to lower your expenses to the holiday seasons.鈥?About Stwd.company.united kingdom Stwd.corp.uk can be a major web shop of cheap drink gowns, classy a wedding dress, sexy prom gowns, beautiful evening clothes, plus much more. The company materials good quality attire for girls around the globe. Their customer satisfaction section is obviously presently there to resolve difficulties. Customer happiness can be a main concern from Stwd.denver colorado.united kingdom. For additional information, kindly visit: 1. free shipping toms shoes

  fitflop outlet

  cheap fitflops online

  fitflop sale


  17 augustus 2015 om 02:01
  dj37s6i5uj

  fitflop sale The Board That matches with your Backpack: Presenting a whole new Winter Sports activity 鈥淚 are proud of your Augusoft team, our customers and also tactical spouses whom still assistance we and also mission. In their Two decades associated with living, Augusoft has demonstrated an increase in earnings along with development annually,鈥?declares Cem Erdem, Leader along with CEO involving Augusoft. 鈥淲e carry on and drive the cover although supplying revolutionary products and services along with fantastic support thus each of our customers can assist their particular individuals and turn into self-sustaining in a very aggressive marketplace.鈥?World Courier鈥檚 extensive global community ensures that this particular model rollout will be the very first coverage a large number of nations ought to your AmerisourceBergen name and also aesthetic identity. In the Asia as well as Latin America, for you to The european union as well as beyond, Planet Courier鈥檚 brand-new brand will serve to strengthen AmerisourceBergen鈥檚 increasing international get to. mcm bag

  fitflop in australia FREDERICKSBURG, Veterans administration. (PRWEB) October 3 years ago, 2014 The Austin, tx Technology Incubator (ATI) is the new venture incubator from the IC2 Commence from the College of Texas in Austin tx. ATI works with seeds and pre-seed-stage firms, aiding get ready these companies pertaining to commercial success, using a certain target supporting startups remain competitive within the cash market segments. The Incubator offers run given that 1989 with a dual vision: create careers along with prosperity inside Main Texas by means of technologies entrepreneurship, and provide distinctive teaching as well as analysis the opportunity to the actual UT-Austin local community. Over earlier times A decade, ATI organizations are creating a lot more than A few,Five-hundred jobs, almost $1 million inside economic effect, and also over $20 trillion throughout tax revenues inside Main Arizona. As Top dog / Main of just one, Ms. Mardigan, 鈥淭he Business-To-Executive Matchmaker,鈥?is actually crucial in locating the very best talent for the right firm, specializing in executive-level and also skilled qualified providers recruitment for healthcare, legal industrial sectors and other fields. Me personally also provides development techniques for organizations, employment section bootcamps, as well as job consultation to be with her prospects. Exceeding Twenty five years within recruitment (high profile along with volume-based), she’s got that is a understanding and business acumen required to assist other programs be successful. Ms. Mardigan created her firm in order that she can very best serve most of the woman’s consumers, on sides with the purchase: 鈥淢E implies your Me personally inside me, raising the Myself in you.鈥? toms shoes canada outlet

  toms shoes free shipping 鈥淲e possess three particular, 45-minute exercises offered in which mix high-intensity period cardio exercise and also body building along with almost everything might be scaled down on an individual foundation to fulfill each participant鈥檚 requires,鈥?says Panet. 鈥淭he routines start off with Eight:30, 9:25 along with 15:40.鈥漈hese exercises are intended for any $20 monetary gift along with seat tickets can be purchased by looking at 1. George MacDonald, Professional Editor, List Week, stated: 鈥淭his is a great in time great britain, since modern businesses continue to grow, making an effort to ensure that the country鈥檚 long term fiscal success. That鈥檚 the reason why we would like to tag the value of emerging organizations and hang these the center of attention with this wonderful honours ceremony鈥? 鈥淪ince subscribing to our company that past Feb, Amar has proven herself becoming a highly skilled and competent law firm, along with excellent enterprise feeling to boot, therefore it has been unavoidable we鈥檇 end up being putting his / her title for the masthead,鈥?mentioned Josh L. Rare metal. 鈥淎s Eisenberg, Gold, Cettei & Agrawal, we look forward to substantial development although still give our own existing clients your services that we鈥檝e grow to be acknowledged.鈥? karen millen nederland

  fitflops on sale

  fitflop outlet sales

  fitflop sale in singapore


  17 augustus 2015 om 18:26
  xi72u5k0vb

  fitflop factory outlet singapore Like a traditional gingerbread dessert which has a click of soup powdered ingredients, San francisco bay area has several ?€?not to be missed?€? occasions that are new along with particular regarding 2014, some with a trip taste while others just outstanding independently:     Great finance provides, such as ?€?Just Create Fuel?€? along with Peugeot Passport Gaggles involving ghoulish folks as well as ghostly women will certainly fill up the particular roads of Hollywood in the future. Hordes regarding horsemen and heckling hellions can surround entryways on Hollywood Boulevard perishing to enter one in particular. Together with Avoi Marcille as the coordinator using the mostest, ringing doorbells for candy using Shiekh Shoes or boots never searched so excellent. fitflop sales

  fitflops singapore applicants from around the globe and may contend before an active viewers and cell 1. Business Bank Tools; Standard bank Assures, Bonds, Medium Phrase Information, or another Bank Debt Devices from banks scored ?€?B+?€? as well as much better, however can be reviewed on the case-by-case schedule. Throughout San fran, the holiday season can be easily named ?€?the the majority of great season,?€? because the tune moves. The city?€?s communities are aglow with accessories and also abuzz with activities as well as situations ?€? several conventional and several faraway from that. toms shoes sales

  karen millen nl     Provide every single money a reputation through making–and firmly sticking to–a budget: Begin by listing every month to month along with annual expense that comes up, also 1st birthdays as well as key holiday seasons similar to Holiday, and also insurance plan repayments which might be just created maybe once or twice per year. Mount up the price and compare them towards the house earnings to get a much better photo involving the place that the money’azines planning. O&To DiskImage Professional In search of which includes device self-sufficient refurbishment (MIR) expenses $29.95 and for experience as much as Three PCs, O&O gives Three or more the necessary licenses with regard to $49.92. Just about all rates consist of 19% Cask exactly where relevant. Mike Borza accounts for technologies technique, and possesses above Twenty years of experience in the market. Just before his / her role because CTO and founder of Elliptic Technology, Borza may be an energetic cause of the safety Job Gang of IEEE 802.One particular; had been an publisher from the 802.1AR Secure System Identifier regular; and it is the cause of many protection content and magazines for example EECatalog, Inlayed Computing Layout, and also Beecham’azines set of M2M Solution Protection. karen millen jassen

  fitflop online australia

  fitflop sandals sale

  fitflop outlet singapore


  20 augustus 2015 om 07:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!