Gebruik je de juiste weblogsoftware?

Gebruik je de juiste weblogsoftware?

Susannah Gardner van Buzz Marketing With Blogs geeft op Online Journalism Review een interessant overzicht van weblogsoftware (vergelijkingstabel). In het overzicht vergelijkt ze de volgende weblogtools: Blogger, TypePad Basic, TypePad Plus, TypePad Pro, Blogware, WordPress, Movable Type en Expression Engine.

Wellicht aardig om deze tabel verder uit te werken met daarin ook de andere weblogtools (zoals Pivot). Welke weblogsoftware gebruik jij en zouden we zeker moeten meenemen in deze vergelijking?


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • betreft de link "weblogtools", daar wordt gesproken over:
  "Weblogs en wiki's worden volgens Foremski de killer applications van "internet 2.0"
  Ook een tabel voor wiki opstellen dan? of een uitbreiding bij de weblogtool tabel voor compatibliteit met wiki's.

  geplaatst op
 • Vergeet ook niet dit artikel en overzicht.
  Is wel wat ouder, maar nog redelijk up-to-date.

  geplaatst op
 • @Choco: wat mij betreft zou in de volgende generatie weblogtools zeker ook de wiki moeten worden geintegreerd.

  @Joris: dank voor de toevoeging!

  geplaatst op
 • Helaas nog niet zo veel aandacht voor pLog (http://www.plogworld.org), daar ben ik erg tevreden over.

  geplaatst op
 • @jeroen, volgens mij is de gegeven link "www.plogworld.org", doorverkocht ?

  geplaatst op
 • Moet volgens mij ook zijn plogworld.net.

  geplaatst op
 • Ik ben zeeeer te spreken over Pivot en haar gebruikersgroep...

  geplaatst op
 • Ah, die haal ik altijd door elkaar ja. De ontwikkelaars zijn vergeten om .org op tijd te verlengen, en toen is ie gekaapt.

  geplaatst op
 • Daar heb ik `n mannetje voor...
  Een formule 1 racer wisselt ook niet zijn eigen banden tenslotte...

  geplaatst op
 • Ik ben een heel tevreden Geeklog (http://www.geeklog.net) addict...

  geplaatst op
 • Interessant topic.
  Ben me aan 't orienteren voor software, op dit moment is de site nog handwerk. Helaas echter leek wat techniek betreft. Welke software biedt voldoende flexibiliteit en is eenvoudig op de server te gooien? Ben er op dit moment nog niet uit al vind ik wordpress er mooi uitzien.

  geplaatst op
 • Ik heb inmiddels de meeste pakketten wel een keer geprobeerd (zowel hosted als op eigen server) maar moet eerlijk zeggen dat ik nog niet een echte voorkeur heb.

  Op dit moment gebruik ik vooral pMachine Pro omdat ik dat nu eenmaal gewend ben en er tal van handige scripts en plugins voor heb. Geeklog, EE en een aantal andere pakketten zijn functioneel absoluut beter maar toch ook wel weer wat complexer. Ik ben ook erg gecharmeerd van Wordpress en heb er recentelijk een proefblog (nee ik ga geen beursblog beginnen ;-) mee opgezet om er eens mee te spelen. Moet wel zeggen dat ik daar een aantal mogelijkheden mis die ik nu wel kan in pMachine. Het blijft dus lastig om een voorkeur uit te spreken.

  Zal eind deze week eens kijken of ik tijd heb om de pakketten op een rijtje te zetten. Zijn bovenstaande gebruikers van pLog, Pivot en Geeklog bereid om mee te werken?

  geplaatst op
 • Ja hoor, stuur maar een mailtje.

  geplaatst op
 • Misschien goed dat de vergelijkingstabel ook even geupdate wordt want movable type heeft inmiddels al wel standaard de mogelijkheid van subcategories en moderation. Maarten Schenk zal vast het lijstje voor MT wel even willen doorlopen ;-)

  geplaatst op
 • Ben benieuwd...
  Voor mij is vooral het multi-user aspect, registratie mogelijkheid, rss en permalinks belangrijk naast de nodige flexibiliteit qua lay-out. Alleen allerlei FTP gedoe en changemodding e.d. daar wordt ik minder vrolijk van ;) Blijf dit topic iig met interesse volgen.

  geplaatst op
 • Misschien is het leuk om eens op deze http://opensourcecms.com/ site te kijken, hier kan je de grootste "cms" opensource blogsoftware allemaal netjes even testen en kijken of het wat voor je kan zijn. Mooie linkjes naar demo admin panels etc..

  geplaatst op
 • Jammer dat in die vergelijkingstabel het kopje 'search engine friendly' ontbreekt. Met een weblog moet je het toch vooral van vaste bezoekers, rss en andere weblogs hebben (hier vergeet ik vast iets), maar goede rankings kunnen, met nieuws- en blog- search engines in opkomst, volgens mij ook geen kwaad.
  Daarvoor zijn goede url's (eventueel met behulp van bijvoorbeeld een Mod- of Isapi- Rewite) een vereiste.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.