Freek Staps: (NRC Q) ‘Wij bieden iets nieuws, omdat we niet terug kijken, maar vooruit’

Freek Staps: (NRC Q) ‘Wij bieden iets nieuws, omdat we niet terug kijken, maar vooruit’

Journalist Freek Staps is de chef van de nieuwe financiële website van NRC, NRC Q. Is dit de nieuwe standaard voor online nieuwsbeleving?

“Ik doe steeds meer met Twitter”, zegt Staps over zijn eigen Timeline. “Het is een goed medium om snel nieuws te vinden.”

Staps woonde en werkte een paar jaar in Amerika.“Amerikanen zijn leuke mensen”, zegt hij. “Ze zien overal kansen. En falen mag.” 

Eind april ging Staps' nieuwe project NRC Q live. “We helpen je elke ochtend met kijken naar wat er die dag gaat gebeuren”, zegt hij. “Bijvoorbeeld met een nieuwsbrief die om half zes in de ochtend in je inbox zit.” 

De benadering van de artikelen is bovendien anders, volgens de chef. “We vertellen je niet dat Philips winst heeft gemaakt, maar wat de problemen bij het bedrijf zijn. Kort en krachtig, zodat je kunt meepraten bij de koffieautomaat.” 

Online

NRC Q wil inspelen op het feit dat mensen de hele dag online zijn. En overal hetzelfde nieuws moeten lezen. “Wij bieden iets nieuws, omdat we niet terug kijken, maar vooruit. Volledig digitaal”, beweert Staps.

NRC Q vertelt ook wat er in andere kranten staat, en wat er in de rest van de wereld gebeurt. Maar daar betaalt de klant wel voor. “Elke maand lees je twintig stukken gratis, daarna betaal je 3,50 euro per week. En mensen willen dat”, zegt Staps. "Dat blijkt uit de cijfers."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.